Menu
RSS

ВУЧИЋ: МИСЛИМ ДА НИЈЕ ВРЕМЕ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНЕ ИЗБОРЕ

vucicСматрам да има много важних кључних питања у наредној и наредне две године које морамо да решимо

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да би идуће недеље СНС требало да донесе одлуку о ставу везане за расписивање парламентарних избора заједно са београдским.Вучић је новинарима током обиласка "Београда на води" рекао да не зна какву ће странка донети одлуку, додајући да су изнети аргументи за и против, а он је изнео аргументе против парламентарних избора.Казао је да сматра да је важно да се покаже озбиљност, јер су пред нама велики проблеми који треба да се решавају наредних година.

—  Не треба да личимо на оне који се крију иза псовки упућене мени, који мисле да је то довољно за освајање гласова. Сматрам да има много важних кључних питања у наредној и наредне две године које морамо да решимо. Мислим да није време за парламентарне изборе - истакао је Вучић.

НИЈЕ ПРОБЛЕМ АКО ИЗГУБИМО
Нагласио је да не треба СНС да се на локалним, градским изборима покрива републичким резултатима, и да не би било ништа страшно ако би изгубили.

—  Ако изгубимо није никакав пробелм, на крају се живи од дела која сте оставили - поручио је он.Вучић је истакао да неки улазе у политику због славе, а други како би напунили себи џепове, те додао да СНС не припада тој псоледњој групи људи, док зна да је политичким противницима то био циљ.Навео је да други, који су за парламентарне изборе, наводе као аргумент да би, расписивањем избора у фебруару, добили четири године потпуног мира, чиме би могли у потпуности да се посветимо европском путу и решавању проблема.

—  То је снажан аргумент, али сам остао при свом ставу. Разговаћаћемо и верујем да ћемо следеће недеље имати решење - нагласио је Вучић.

ИВИЦА ЗНА НЕШТО ШТО ЈА НЕ ЗНАМ
Коментаришући изјаву лидера СПС Ивице Дачића да београдски избори одлучују његов останак на власти, Вучић је рекао да изгледа "Ивица зна нешто што ја не знам".

—  Локални избори су важни. Странка коју водим суочиће се на немогућим проблемом. Имаћемо три човека који ће у три линије да иду против нас, Ђиласа, Шапића и Шутановца, који сви долазе из исте странке. Већ су победили на претходним изборима, тако да се ништа ново не би догодило - рекао је он.Казао је и да се неће кандидовати на наредним председничким изборима, али и да ће на њима победити онај кога буде подржао.

ОНОМЕ КО НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ СВИ СУ КРИВИ, ПА И „ИНСАЈДЕР“
Вучић је рекао и да на интервју у "Инсајдер" код Бранкице Станковић није дошао ни минут пре нити се минут после задржао у студију, истакавши да је она професионално обавила свој посао, али да је "јасно да су онима који не могу да победе сви за све криви".

—  Нисам био ни минут пре ни после изјаве, пристојно су ме дочакали мислим да сам ја био пристојан гост, нисам знао ни питања ни колико ће све да траје - рекао је председник Србије, и додао да није знао ни то да ли ће бити само Станковић или још неко са њом бити у емисији.На то је додао: "Али, кад не можете да победите сви су вам криви".

РАЗГОВАРАЈМО ПРИСТОЈНО
Говорећи о односима са странцима, каже да и он и они разговарају пристојно, и да је реч о дијалогу. На питање од кога добија највише савета, Вучић каже: Савета никада доста.Поводом предстојеће посете Русији, Вучић наводи да ће са председником ове земље Владимиром Путином разговарати највише о економској сарадњи, извозу српских производа, гасоводу, наставку војно-техничке сарадње...

НЕ ВЕРУЈЕМ ДА НИКОЛИЋ ОСНИВА СТРАНКУ
Нисам чуо ништа о томе да ће Томислав Николић основати странку, и не верујем у то, каже председник Србије Александар Вучић.Он је рекао и да је изјава председника Европске комисије Жана Клода Јункера да би Србија могла да уђе у ЕУ и пре 2025. године "добра вест".

—  Чини ми се да смо први пут на такав начин добили јасну визуру наше будућности - рекао је Вучић, који је истакао да је пред Србијом још доста посла који треба да уради и да "нам остаје да будемо храбри и одлучни и покушамо да урадимо све да до 2023. године постанемо чланица".

—  Мислим да је то могуће. Не обећавам, али мислим да је могуће до 2023. године. Али, остаје још много тога што ми сви, не само политичка елита, већ цело друштво морамо да урадимо - истакао је он.Казао је и да Србији предстоји предстоји много посла.

—  Ми овако нећемо ући у ЕУ. Ми морамо да решавамо наше односе са Приштином - рекао је Вучић.Говорећи о КиМ, председник је рекао да је јасна намера и албанског фактора и дела међународне заједнице да се ослаби позиција Српке листе.

—  Снага српског народа на КиМ је у његовом јединству - истакао је он.Казао је и да су се посланици Српске састајали и са појединцима из међународне заједнице, где им је сугерисано да мање иду у Београд, а више у Приштину.

—  На то су они рекли да је Београд њихов главни град, а не приштина, и да је Вучић њихов председник, а не Тачи - казао је Вучић.На питање око проблема који је утврђен на деници Кородора 11 Уб-Лајковац, где је установљено да је глина уграђивана у основу аутопута, председник Вучић је рекао да не жели да коментарише кривичну пријаву Министарства грађевине против бившег министра Милутина Мркоњића, наводећи да није ни тужилац нити судија, али је поручио да ће сви започети пројекти бити завршени

.—  На појединим деоницама има проблема, али се они решавају. Све ће бити завршено, односно готово и то у у роковима који су договорени - истакао је он.Говорећи о захтеву представника опозиције да посматрачи ОЕБС-а буду присутни на предстојећим београдским изборима, Вучић наводи да "свако има право да жели шта хоће".

—  Јутрос сам у шест сати испраћао важне госте на аеродром, отишао у канцеларију, и радићу и вечеарс. Они који раде 30 минута дневно, стално чекају помоћ од неког великог, важног и снажног. Они су апсолутни фаворити у Београду, а нама дозволите да се боримо. Не брините, нећемо вам узети ниједан глас као што нисмо ни на председничким изборима - рекао је председник Србије.Он је навео и да ће његова странка да се бори да покаже "шта смо радили и колико смо смањили дугове".

—  Дуг у Београду је смањен за пола милијарде евра. Београд је постао велико градилиште, и људи ће то да процене - казао је он.Такође, рекао је и да ће се проблеми на Коридору 11 решити, и да су од њих већи они који постоје на тунелима.

НЕ ЗНАШ ТИ ТО СИНИША...
—  Имамо, рецимо, проблем на тунелу Банцарево-Црвена река - казао је он.Док је говорио о Коридору 11, обратио се и градоначелнику Београда Синиши Малом речима: Не знаш ти то Синиша, није Београд.Када је реч о односима са Украјином, Вучић је рекао да су Украјинци пријатељски народ, као и Срби, и да се нада да ће ускоро сви проблеми бити превазиђени.

—  Потребно је и јако важно да се "лопта спусти" и да развијамо пријатељске односе. Лично ћу се потрудити да тако и буде - казао је председник Србије.

НЕМОЈТЕ ДА ЦОКЋЕТЕ...
Док је одговарао на новинарска питања, Вучић се обратио и једном од присутних новинара који је, наводно, негодовао јер је једна од колегиница поставила питање пре њега.

—  Ја страшно поштујем даме, немојте да цокћете када се неко јави ко не мисли као ви - рекао је Вучић.


Извор Танјуг/Блиц, 9. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.