Menu
RSS

КАКО ГРАЂАНИ ДОЖИВЉАВАЈУ ВУЛИНОВУ УЛОГУ У ЗБЛИЖАВАЊУ СА РУСИЈОМ?

vulin sojguОн улази у сукоб без страха са онима који заговарају приближавање Србије Западу по цену увођења санкција Русији

Директор агенције "Фактор плус" Владимир Пејић оценио је да грађани доживљавају Александра Вулина као члана Владе који највише доприноси зближавању с Русијом.

Како каже, они то доживљавају због Вулинове спремности да се "без страха" реторички сукоби са онима који су за приближавање Србије Западу, по цену увођења санкција Русији.

Коментаришући резултате истраживања јавног мњења по којима више од половине грађана добре односе с Русијом види као гаранцију војне сигурности, Пејић је за портал Коментар прес изјавио да се ловачки авиони МиГ-29, који су недавно допремљени из Русије у Србију, "у великој мери по природи ствари" повезују с Министарством одбране, на чијем челу је Вулин. "Срдачним односом са (министром одбране Русије) Сергејем Шојгуом и реториком коју користи, Вулин је експониран у правцу учвршћивања односа Србије и Русије. Он улази у сукоб без страха са онима који заговарају приближавање Србије Западу по цену увођења санкција Русији", оценио је директор агенције "Фактор плус".

Директор ПР агенције "Прагма" Цвијетин Миливојевић оценио је да на такву перцепцију грађана о Вулину утичу његове политичке изјаве које су, како је навео, "често евроскептичне, а понекад и НАТО-фобичне, упркос врло прагматичном вршењу функције министра одбране у земљи која је прогласила војну неутралност".

"Ако знате да грађани на питање „Шта за вас представља додатно учвршћивање односа са Русијом“, махом одговарају са „Војна сигурност“, и ако имате у виду да се избор садашњег министра одбране некако скоро подударио са доласком МиГ–ова, јасно је да су се Вулину склопиле коцкице толико да су чак и Ивица Дачић, као шеф Владине координације за сарадњу са Русијом, Томислав Николић који је добио Орден пријатељства од Путина лично или, вербално, најрусофилскији члан Владе – Ненад Поповић, иза њега", оценио је Миливојевић.

По његовим речима, перцепција Вулина као министра који највише доприноси зближавању с Русијом, последица је и чињенице да је Србија "земља у којој су најмање три четвртине грађана јасно и недвосмислено опредељене анти–НАТО и русофилски".


Извор Бета/Б92, 10. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.