Menu
RSS

ДОДИК: РАЗГРАНИЧЕЊЕ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И БИХ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

dodikВерујем да Хрвати у БиХ неће правити никакав проблем, ми Срби не правимо никакав проблем, Муслимани из неких других порива могу да праве неке проблеме

Председник Републике Српске Милорад Додик је у Београду изразио очекивање да би до Нове године могао да буде завршен процес разграничења између Србије и Босне и Херцеговине.

"Мислим да је могуће да се то уради до Нове године", рекао је Додик новинарима, после састанка са председником Србије Александром Вучићем и премијеркама Србије и Републике Српске, Аном Брнабић и Жељком Цвијановић који су разговарали у Београду о сарадњи, укључујући јачање економских односа.

"Србија је већ конципирала свој предлог и он је веома прецизан и јасан. Изван руку Александра Вучића је да зна како ће политичко Сарајево реаговати. Наша сагласност око тог предлога постоји, верујем да Хрвати у БиХ неће правити никакав проблем, ми Срби не правимо никакав проблем, Муслимани из неких других порива могу да праве неке проблеме, колико ће то трајати, не знам", рекао је председник Републике Српске Милорад Додик. "Нико ту ништа не добија и не губи", рекао је Додик говорећи о разграничењу.

Граница БиХ и Србије дуга је 335 километара а спорни су делови код Зворника, односно Бајине Баште, затим део кроз који пролази пруга Београд–Бар  и део око општине Прибој, која је раздвојена територијом општине Рудо.

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ УЗ СРБИЈУ
Додик је рекао новинарима да су разговарали о достигнућима досадашње сарадње и плановима за идућу годину.  Додик је напоменуо да ће две Владе данас у Београду, на оперативном нивоу, разматрати конкретне активности у вези с буџетским активностима. 

Навео је да је данашњи састанак веома значајан, с обзиром на то да је за обе владе дошло време за израду буџета за 2018. годину, а самим тим и за обезбеђивање средстава за одређене планове. 

Додик је рекао да се на састанку разговарало о економским потребама и у Републици Српској, и у Србији, и додао да се то односи и на економска улагања. 

Он је навео да је Република Српска спремна да у Србији помогне обнову школа и вртића и да ће о томе одлука бити донета накнадно. Тема састанка је била и политичка ситуација у региону. 

"Србија је незаобилзни фактор за очување стабилности", рекао је Додик и додао да је Република Српска "уз Србију". Он је рекао и да је данас практично одржана седница Савета за имплементацију споразума о специјалним везама Србије и Републике Српске.


Извор Бета/Н1, 10. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.