Menu
RSS

СТЕФАНОВИЋ: ИЗЕТБЕГОВИЋЕВА ИЗЈАВА ТЕЖАК УДАРАЦ, СВЕ КОМПЛИКУЈЕ

nebojsa stefanovic 790x454"Не знам да ли Изетбеговић разуме колико компликује и усложњава ситуацију у региону. Не само односе између две земље, већ и између два народа“


Председник Србије Александар Вучић ће вероватно сазвати седницу Савета за националну безбедност због изјава Бакира Изетбеговића, најављује министар полиције.

Министар Небојша Стефановић је рекао да очекује седницу у наредних 48 сати и да ће то тело размотрити даље кораке државе после "најаве Изетбеговића да би БиХ могла да призна Косово".

Изетбеговић је у разговору за "Дојче веле" рекао да ће БиХ признати независно Косово и истакао да је то требало учинити раније.

"Волео бих да ово није тачно и да се ради о лошој интерпретацији Изетбеговићеве изјаве, јер нажалост, ако је истина, то је један од најтежих удараца које Србији може да нанесе једна суседна земља", рекао је Стефановић за "Вечерње новости".

Како је рекао, то не може бити ни добронамерно ни позитивно у односима Србије и БиХ.

"Не знам да ли Изетбеговић разуме колико компликује и усложњава ситуацију у региону. Не само односе између две земље, већ и између два народа. Поготово после свих позитивних сигнала које су председник и Влада Србије пружили у БиХ, после свих позитивних ствари које смо учинили у међусобној сарадњи", рекао је министар.


Извор Б92, 13. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.