Menu
RSS

МОНТГОМЕРИ: ИЗЈАВА ИЗЕТБЕГОВИЋА ЈЕ ОПАСНА ПРОВОКАЦИЈА

montgomeriНадам се да ће међународна заједница снажно реаговати на његову изјаву

Изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да се нада да ће БиХ признати Косово је опасна провокација, каже Вилијам Монтгомери.

Бивши амбасадор САД у Београду додаје да се нада да ће међународна заједница снажно реаговати и осудити ту изјаву.

"Постоји историја нестабилности, а то обухвата БиХ, Косово и Македонију, а Србија је већ неколико година фактор стабиности у региону и то је веома важно, али не може Србија сама да начини овај реигона стабилним када се дугорочно гледа. Потребна је помоћ суседа у региону и међународне заједнице, а не видим вољу, жељу и енергију међународне заједнице да предузме кораке да ове поменуте земље учини стабилнијим", рекао је Монтгомери гостујући на РТС.

Монтгомери истиче да је изјава Изетбеговића још једна пример нечег што је провокативно и опасно, с обзиром да сви знамо да у БиХ свака већа одлука мора да буде одобрена од три народа.

"Његова изјава је свакако једнострана и такве изјаве воде само већој нестабилности у региону. Надам се да ће међународна заједница снажно реаговати на његову изјаву и на провокацију коју је она изазвала пошто су у прошлости реаговали и на изјаве Милорада Додика, које су биле по њиховом мишљену биле провокативне", навео је Монтгомери.


Извор Танјуг/Б92, 14. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.