Menu
RSS

ЗЕМАН, ЈОШ ЈЕДНОМ: КРИМ И КОСОВО ПРИМЕР ДВОСТРУКИХ АРШИНА ЕУ

Zeman2С једне стране, имате Косово, где су Уједињене нације биле гарант, али та гаранција није била обезбеђена, а са друге стране – Крим, где је одржан референдум. То су двоструки стандарди и то је лоше

Чешки председник Милош Земан изјаво је данас да су двоструки аршини Европске уније у погледу припајања Крима Русији "лоша пракса", а као пример тих двојаких стандарда навео је – Косово и Крим.

— С једне стране, имате Косово, где су Уједињене нације биле гарант, али та гаранција није била обезбеђена, а са друге стране – Крим, где је одржан референдум. То су двоструки стандарди и то је лоше – рекао је он у интервјуу за Тасс, уочи посете Русији.

Земан је и раније више пута рекао да су УН гарантовале аутономију Косова као дела Југославије, а да је онда међународна заједница дозволила бомбардовање Србије, подсећа руска агенција.

Према Земановим речима, то што је он једини европски политичар који је то изјавио не значи да и остали немају слична мишљења.

Он је закључио да други "немају довољно храбрости да то (своје мишљење) јавно искажу".

Чешки председник ће, како је најављено, боравити у званичној посети Русији од 20. до 24. новембра, а разговор са руским председником Владимиром Путином планиран је за 21. новембар, напомиње Тас с.


Извор Танјуг/Блиц, 16. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.