Menu
RSS

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ РАЗОЧАРАН ПРЕСУДАМА ЗА ПАЉЕЊЕ АМБАСАДЕ

ambasadaСтејт департмент напомиње да је важно да се правди приведу и они који су били на власти и наредили повлачење полиције са пунктова у близини амбасаде

Амерички Стејт департмент саопштио је да је разочаран пресудама за паљење амбасаде САД у Београду 2008. године, после митинга "Косово је Србија".

"Ниједан од оптужених није осуђен на затворску казну, без обзира на то што је једна особа погинула, а материјална штета је огромна", наводи се у писаној изјави портпарола америчког Стејт департмента за Глас Америке.

Стејт департмент напомиње да је важно да се правди приведу не само они који су учествовали у нападу, већ, како кажу, они који су били на власти и наредили повлачење полиције са пунктова у близини амбасаде.

"Чекамо почетак суђења петорици полицајаца. Америчка амбасада у Београду блиско је сарађивала са српским властима у истрази. Наставићемо да на овом случају сарађујемо и са Владом Србије, као и са полицијом", поручује Стејт департмент.

Виши суд у Београду осудио је у уторак на условне казне затвора од по пет и шест месеци четворицу младића због бацања каменица на америчку амбасаду 2008. године у Београду после митинга "Косово је Србија", док је тројицу ослободио од оптужби.


Извор Танјуг/Б92, 16. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.