Menu
RSS

КОНГРЕСМЕН ЕНГЕЛ: РАЗОЧАРАНИ СМО СТАВОМ ВЛАДЕ СРБИЈЕ О КОСОВУ

Eliot Engel"САД треба да се свакако укључе у дијалог иако је то питање ЕУ. Ја сам веома разочаран ставовима Владе Србије у односу на Косово“


Амерички конгресмен Елиот Енгел је у Приштини изјавио да је разочаран ставовима Владе Србије о учлањењу Косова у међународне организације.

Он је истакао и да ће се САД укључити у дијалог Београда и Приштине, иако је то питање Европске уније.

"САД треба да се свакако укључе у то (дијалог Београда и Приштине), иако је то питање ЕУ. Ја сам веома разочаран ставовима Владе Србије у односу на Косово. Знате да Косово још увек није у УН, због проблема које стварају Србија и Русија. Косово покушава да се учлани и у агенције као Интерпол и поново Србија то блокира. И у Унеску Косово је изгубило за три гласа", казао је Енгел на отварању америчке агенције за страну помоћ "Корпорација Изазови миленијума" (MCC).

Премијер Косова Рамуш Харадинај је рекао да се овим пројектом отвара ново поглавље у односима Америке и Косова.

"Споразум са MCC-ом доноси 49 милиона долара за економски развој Косова у сектору енергетике али и у области правде", казао је Харадинај.

Главни оперативни званичник Изазова миленијума (MCC) Џонатан Неш је рекао да Косово има потенцијале за развој и да ће у том смислу имати подршку САД.

"Ми ћемо подржати Владу Косова у јачању институција и владавини закона, као и за стварање услова за развој, за смањење сиромаштва и повећање регионалне стабилности обезбеђујући сигурност у електричној енергији, ширећи тржиште и смањујући трошкове за породична домаћинства", казао је Неш.

Корпорација Изазов миленијума (МЦЦ) је америчка агенција за међународну помоћ која помаже у вођењу борбе против глобалног сиромаштва. Основао ју је амерички Конгрес у јануару 2004. године.


Извор Бета/Б92, 20. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.