Menu
RSS

ВУЧИЋ И ПУТИН РЕШАВАЈУ СТАТУС ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА У ДЕЦЕМБРУ?

putinvucicО статусу Руско-српског хуманитарног центра, који је одавно трн у оку САД, разговарало се и током посете Србији Валентине Матвијенко

Статус Руско–српског хуманитарног центра у Нишу могао би бити решен у децембру током посете Александра Вучића Москви, најављује Иљас Умаханов, заменик председника Савета Руске Федерације. Умаханов је за руски лист „Известија” изјавио да би председник Србије Вучић на састанку са руским председником Путином могао да саопштити одлуку да ће РСХЦ коначно добити дипломатски статус који Москва тражи.

О статусу Руско-српског хуманитарног центра, који је одавно трн у оку САД, разговарало се и током посете Србији председнице Савета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентине Матвијенко. Како је пренео Тас, Матвијенкова је истакла да се нада да ће предстојећа Вучићева посета планирана за 19. децембар дати нови подстицај развоју руско-српских односа, јер ће се том приликом потписати велики број докумената о билатералној сарадњи, који су у припреми.

Да ли ће се међу тим документима наћи и споразум о решавању статуса РСХЦ у Нишу, који је амерички амбасадор у Београду Кајл Скот назвао „шпијунским центром”, а командант војске САД за Европу Бен Хоџис „фасадом”?
Опширније у штампаном издању „Политике“.

Аутор Миленко Пешић


Извор Политика, 23. новембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.