NA SCENI JE DESNI SEKTOR ILI PAD UKRAJINE U INTRIGU I NASILjE

POL KREJG ROBERTS Može se očekivati da će sve ono što je opozicija učinila...

POL KREJG ROBERTS

Može se očekivati da će sve ono što je opozicija učinila Janukoviču Desni sektor učiniti njoj

Ko tu komanduje? Sigurno ne oni kupljeni i plaćeni umerenjaci za koje su se Vašington i EU nadali da će ih ubaciti kao novu vladu Ukrajine. Sporazum opozicije sa predsednikom Janukovičem, koji su podržali Vašington i EU, nije potrajao ni jedan sat. Čak je i bivši bokserski šampion Vitalij Kličko, koji je važio za istaknutog lidera opozicije do pre nekoliko sati, bio izviždan od pobunjenika i odgurnut u stranu. Novopostavljeni predsednik onoga što je verovatno irelevantni parlament Aleksandr Turčinov nema bazičnu podrške među onima koji su zbacili vladu. Kako javlja Bi-Bi-Si: „Kao i svim ostalim ustaljenim opozicionim političarima, ni g. Turčinovu u potpunosti ne veruju i ne podržavaju ga demonstranti sa kijevskog Trga nezavisnosti“.

U zapadnoj Ukrajini je jedina organizovana i naoružana snaga ultranacionalistički Desni sektor. Iz načina kako lideri ove grupe govore izgleda da oni smatraju da oni komanduju. Jedan od njegovih lidera Aleksandr Muzičko (Aleksandr Muzychko) obavezao se da će se boriti „protiv Jevreja i Rusa sve dok ne umrem“. Potvrđujući vladavinu Desnog sektora nad situacijom, Muzičko je objavio da će sada – kada je demokratski izabrana vlada zbačena – „biti reda i discipline“, ili će „na licu mesta odredi Desnog sektora upucati tu kopilad“.

Ta kopilad su oni koji se usude da protestuju protiv kontrole Desnog sektora.

Muzičko je objavio: „Sledeći predsednik Ukrajine će biti iz Desnog sektora“.

Jedan drugi lider Desnog sektora Dmitri Jaroš (Dmitry Yarosh), objavio je: „Desni sektor neće položiti oružje.“ Objavio je da je sporazum zaključen između opozicije i predsednika „neprihvatljiv“ i zahtevao likvidaciju političke stranke predsednika Janukoviča.

NACISTIČKI KORENI

Koreni Desnog sektora sežu unazad do Ukrajinaca koji su se tokom Drugog svetskog rata borili za Adolfa Hitlera protiv SSSR. Desni sektor je bio taj koji je u akciju uveo naoružane borce i okrenuo val protesta u Kijevu iz mirnih protesta u korist asocijacije sa EU, u nasilničke napade na policiju u cilju zbacivanja demokratski izabrane vlade, u čemu je Desni sektor i uspeo.

Desni sektor nije zbacio vladu Ukrajine zato da bi zemlju dao u ruke „opoziciji“, koju plaćaju Vašington i EU.

Postoji težnja diskvalifikacije Desnog sektora gledištem da je to mala beznačajna marginalna grupa (fringe group), ali on je ne samo preoteo te proteste od umerenjaka podržavanih sa Zapada (što i vođe umerenjaka sami priznaju) nego je taj Desni sektor dobio i dovoljno podrške javnosti da sruši nacionalni spomenik vojnicima Crvene armije koji su poginuli oslobađajući Ukrajinu od nacističke Nemačke.

Za razliku od američkog organizovanog rušenja kipa Sadama Huseina, koje je bila pi-ar priredba u kojoj sami Iračani nizu uzeli učešća, ovo ukrajinsko rušenje spomenika sećanja na crvenoarmejsko oslobođenje Ukrajine imalo je podršku javnosti. Ako Desni sektor mrzi Ruse zato što su pobedili naciste, onda taj Desni sektor iz istog razloga takođe mrzi i SAD, Francusku i Englesku. Desni sektor nije verovatna politička stranka za uvođenje Ukrajine u EU.

Ruski deo Ukrajine je jasno shvatio da je to što je Desni sektor srušio spomenika uspomene na borbu Crvene armije [zapravo] pretnja ruskom stanovništvu Ukrajine.

Provincijske vlade istočne i južne Ukrajine, koja je nekada bila deo Rusije, organizuju milicije protiv ultranacionalističke pretnje, koja je puštena s lanca glupošću i nesposobnošću Vašingtona i naivnih lakovernih demonstranata u Kijevu.

Umešavši se u unutrašnje poslove Ukrajine i izgubivši kontrolu, Vašington sada šalje ultimatume Rusiji da se ne meša u Ukrajini. Da li idiotkinja Suzan Rajs, neokonzervativna Obamina savetnica za nacionalnu bezbednost, misli da će Putin obratiti bilo kakvu pažnju na njene ultimatume ili uputstva koja izdaje jedna vlada toliko vojno nekompetentna da nije bila u stanju da uspešno okupira Bagdad ni za osam godina ili da pobedi nekoliko hiljada lako naoružanih talibana za 12 godina? Ruskim trupama je bilo potrebno samo nekoliko sati da unište armiju Gruzije, poslatu da izvrši invaziju Južne Osetije, a [tu armiju Gruzije su] trenirali i naoružali Amerikanci i Izraelci.

sevastopoljMORONI ZA TREĆI SVETSKI RAT

Gde li samo Obama nalazi morone kao što su Suzan Rajs i Viktorija Nuland? Ove dve spadaju u dečiji vrtić za mentalno hendikepiranu decu, a ne u vladu jedne supersile, u kojoj njihovo neznanje i arogancija mogu započeti Treći svetski rat.

Ukrajina je Rusiji daleko važnija no što je ona to za SAD ili EU. Ako situacija u Ukrajini ispadne iz kontrole i desničarski ekstremisti prigrabe vlast, intervencija Rusije je sigurna. Arogantni i glupavi Obamin režim je neoprezno i vratolomno stvorio direktnu stratešku pretnju egzistenciji Rusije.

Prema Moskva tajmsu, evo šta jedan vodeći ruski oficir ima da kaže: „Ako se Ukrajina raspadne, to će izazvati rat… izgubiće Krim [jer, Rusija će] ući kao što smo ušli i u Gruziju“. Drugi jedan zvaničnik je rekao: „Nećemo dozvoliti Evropi i Americi da nam oduzmu Ukrajinu. Mi smo jedna porodica sa državama bivšeg SSSR. Oni misle da je Rusija još uvek slaba kao i početkom 1990-tih godina, ali – mi nismo slabi“.

Ukrajinski desničari su u jačem položaju od ukrajinskih marioneta koje plaća Vašington; oni su u osnovi slabe i irelevantne ličnosti koje su svoju zemlju prodale za američke pare. Desni sektor je organizovan. Naoružan je. On je domaći. Ne zavisi od novca koji se šalje iz NVO koje finansiraju Vašington i EU. On ima ideologiju i posvećen joj je. Desni sektor ne mora da plaća svoje demonstrante da izađu na ulice kao što je to Vašington morao da radi.

Najvažnije: dobronamerni, ali glupi demonstranti – naročito kijevski studenti – kao i ukrajinski parlament, igraju na protestnu muziku koja razara ukrajinsku demokratiju. Parlament, koji je pod kontrolom opozicije, bez glasanja je uklonio svog izabranog predsednika, što je očigledna nelegalna i nedemokratska akcija. Taj isti parlament je izdao i naloge za hapšenje članova predsednikove vlade i nelegalno oslobodio kriminalce iz zatvora. Kako je opozicija stvorila režim nelegalnosti umesto zakonitosti i ustavnih procedure, sada je širom otvoreno polje Desnom sektoru. Može se očekivati da će sve ono što je opozicija učinila Janukoviču, Desni sektor učiniti i njoj. Svojom sopstvenom nelegalnom i neustavnom aktivnošću, opozicija je napravila presedan za svoju propast.

Baš kao što je februarska revolucija protiv ruskog cara, iznenađujući tako glupe „reformiste“, pripremila pozornicu za boljševičku oktobarsku revoluciju 1917, i zbacivanje ukrajinskog političkog sistema je pripremilo pozornicu Desnom sektoru. Možemo se samo nadati da će Desni sektor sam upropastiti svoju šansu.

vasingtonKUGA ČOVEČANSTVA

Američki mediji su beskorisni izvor vesti. Oni služe kao Ministarstvo Vladinih Laži. Korumpirani propagandisti prikazuju nedemokratsko uklanjanje Janukoviča kao neku pobedu slobode i demokratije. Kada procuri da je sve otišlo u štetu, te prestitutke [the presstitutes] će baciti krivicu za sve na Rusiju i Putina. Zapadni mediji su kuga za čovečanstvo.

Amerikanci nemaju pojma da ih neokonzervativni režim te lude iz Bele kuće vodi u konforntaciju velikih sila, koja bi se mogla završiti uništavanjem života na Zemlji.

Ironično, zar ne?! Američki „prvi crni predsednik“, ličnost za koju su liberali mislili da će povratiti pravdu, moralnost i razum zapadnoj civilizaciji, umesto toga, sada je u položaju ličnosti koja će morati da prihvati ponižavajući poraz, ili rizikovati uništavanje života na Zemlji.

________

Izvori:

http://rt.com/news/ukraine-right-sector-militants-210/

http://rt.com/news/war-monument-toppled-ukraine-351/

http://rt.com/news/ukraine-acting-president-yanukovich-339/

http://rt.com/news/ukraine-opposition-yanukovich-coup-273/

http://www.themoscowtimes.com/news/article/russia-pledges-to-fight-for-crimea-if-ukraine-splits/495034.html

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26312008

http://www.channel4.com/news/kiev-svoboda-far-right-protests-right-sector-riot-police

Russian General: „We Are At War”:

Russian General: “We Are At War”

February 24 statements by the Russian Foreign Ministry:

http://rt.com/news/russia-ukraine-dictatorial-terror-486/

Russian response to Susan Rice:

http://rt.com/news/russia-usa-rice-advice-450/

Stanje stvari

Svet
Pratite nas na YouTube-u