BOŠKO OBRADOVIĆ: OČEKUJEM DVOCIFREN REZULTAT ZA DVERI

  DIANA MILOŠEVIĆ Ako ne možemo da se za poštovanje zakona izborimo institucionalno, branićemo...

 

DIANA MILOŠEVIĆ

Ako ne možemo da se za poštovanje zakona izborimo institucionalno, branićemo ga na ulici, u protestima protiv vlasti

 

Kao nosilac republičke liste Dveri, možete li nam reći čime se na ovim izborima preporučujete glasačima? Zašto bi neko na njima glasao za Dveri?

— Smisao naše politike je porodica. Ona nam je na prvom mestu. Krenuli smo u borbu protiv bele kuge, iniciramo da Srbija dobije ministarstvo za brigu o porodici, zakon o zaštiti prezaduženih porodica i da se tako spreči da privatni izvršitelji oduzimaju imovinu onim porodicama koje ne mogu da plate svoje dugove. Umesto stranačkog zapošljavanja, tražimo privilegovano zapošljavanje samohranih porodica – onih u kojima niko nije zaposlen. To je socijalna revolucija i borba za siromašnog čoveka, dok naši političari u Srbije štite samo interese stranaca i bogataša. Porodičnu politiku naročito razumeju žene i uveren sam da će one spasiti Srbiju i glasati za Dveri.

Jer Dveri nikada nisu bile vlast, nisu učestvovale u pljačkaškim privatizacijama niti bilo kakvom lopovluku, ne finansiraju nas domaći i strani tajkuni. Nećemo u EU, a nismo ni neutralni, već hoćemo čvrst savez sa Rusijom u koju 99 odsto domaćih proizvoda izvozimo bez carina. Nećemo da našu zemlju prodaju strancima, štitimo interese domaćeg privrednika i poljoprivrednika i ponosimo se time što smo Srbi.

Prethodnih dana vršili ste veliki pritisak na vlast da se glasanje obavi i na Kosovu i Metohiji?

— U ovom trenutku je najvažnije da je RIK usvojio predlog Pokreta Dveri da rešenje za biračka mesta na Kosmetu bude doneto na integralan način, bez stvaranja dileme da li je Kosmet neotuđivi deo Srbije. I na ovaj način je naš pokret samo potvrdio istrajnu i bezrezervnu borbu za očuvanje Kosmeta u okvirima ustavno-pravnog sistema Republike Srbije.

Pored toga, dveri su zaustavile uvoz i promet GMO semena i hrane, sprečile „pederbalove“ a na našoj izbornoj listi nalazi se pravi patriotski blok: od Slavka Stevanovića, predsednika Skupštine AP Kosova i Metohije, preko Ratka Ličine, člana Vlade Republike Srpske Krajine u izgnanstvu, do Jasmine Vujić, jedne od najpoznatijih Srpkinja u rasejanju, i Vesne Kalabić, unuke Nikole Kalabića, komandanta Gorske garde đenerala Draže Mihailovića.

boskooKako objašnjavate razloge zbog kojih su Dveri uoči izbora izložene totalnoj medijskoj blokadi i kako ćete se boriti protiv toga?

— Dveri su jedina istinska opozicija režimu. Jedino Dveri ne sede u Vučićevoj čekaonici. Zato ne dozvoljavaju da se čuje naš glas i zato Vučić ne odgovara već više od deset dana na naš poziv da se pred javnošću u direktnom TV duelu sučelimo i da objasni kako je čovek koji je izgubio sve izbore na kojima se kandidovao pod svojim imenom i prezimenom sada najmoćniji čovek u zemlji. Vučiću, kako je to moguće? Jedini resor koji si imao u vladi – Ministarstvo odbrane – napustio si. Baviš se isključivo kontrolom tajnih službi i kontrolom medija. Zloupotrebio si i decu u Feketiću u svrhe lične političke promocije. Režimski RTS je tu zloupotrebu dece građanima prodavao kao spasilačku akciju, vređajući inteligenciju svakog čoveka u Srbiji.

Ali zato na tom javnom servisu nema Dveri, iza kojih stoji više stotina hiljada glasača. RTS i drugi TV emiteri sa nacionalnom frekvencijom brutalno krše opšteobavezujuće uputstvo RRA da svi učesnici u izbornom procesu moraju jednako da budu zastupljeni, kao i Zakon o izboru narodnih poslanika, prema kome su dužni da obezbede javno sučeljavanje lista. Uputili smo prigovore RRA i uredništvu RTS. Dali smo rok od 48 sati da se vrate u okvire zakona, a taj rok ističe. Ako ne možemo da se za poštovanje zakona izborimo institucionalno, Dveri će zakon braniti van režimskih institucija, na ulici, u protestima i demonstracijama protiv ove vlasti i medijskog mraka. Nova izborna krađa neće proći.

Da li je to ono po čemu su Dveri antisistemski faktor u srpskoj politici?

— Prvo moram da kažem da nam je, kao i drugim građanima Srbije, muka od izlizanih i potrošenih političara, koje gledamo 24 godine, i njihovih lažnih obećanja sa preskupih bilborda, plakata i spotova na televiziji, a posebno njihovog telefoniranja, maltretiranja po kućama i upadanja u našu privatnost. Želimo da se tome suprotstavimo i zato na onih desetak bilborda, koliko ih ukupno imamo u celoj Srbiji, poručujemo: ne veruj bilbordima!

Zato se sastajemo u srpskoj kafani jer je ostala gotovo jedina neokupirana institucija u Srbiji, dok su političke stranke danas kriminalna privatna preduzeća, koja su se pretvorila u zavode za zapošljavanje, u sistem za pljačku naroda i iznošenje para iz javnih preduzeća, nameštanje tendera za svoje stranačke drugare i za sistematsko odlivanje naših para u stranačke džepove. Zato smo se politički angažovali: da bismo zaustavili stranačku pljačku. Vreme je da im opljačkani narod kaže dosta. Dveri će dokazati da je moguće baviti se politikom mimo stranačkih kalupa. Ubeđuju nas dugo da je politika prljavština, da će se svako ko je pošten i čestit u politici isprljati i da je najbolje da se manemo politike – pa da oni vladaju još 25 godina. E, pa došlo je vreme da upravo najčestitiji i najbolji odu u politiku da bi se politika oslobodila najgorih. Samo tako će se politika i država vratiti narodu umesto da ostanu eksponent stranih interesa.

dveriporodica

Kakav rezultat očekujete 16.marta i šta ćete raditi ako ponovo dođe do prekrajanja izborne volje građana?

— Očekujem da građani saberu rezultate vladavine stranaka u poslednjih 25 godina. A sve su bile iste: od građana Srbije su oteli milijardu evra samo preko gašenja četiri domaće banke u poslednjih godinu dana, tako što su prijateljskim tajkunima i stranačkim firmama odobravali pozajmice koje ovi nisu vraćali, pa su banke bankrotirale.

Radna mesta se zatvaraju, umire domaća proizvodnja, a strani „investitor“ dobija besplatne dozvole, besplatno građevinsko zemljište, zaštićen je od svake inspekcije, dobije još 10.000 evra po svakom radnom mestu – a naš građanin mu radi za manje od 100 evra kao jeftina – robovska – radna snaga. A onda sledi vrhunac sistemske pljačke – strani „investitor“ prikazuje da u Srbiji posluje sa gubitkom da ne bi kod nas platio porez na ostvareni prihod. Onda pare operu kroz izmišljene usluge svojim majkama firmama u inostranstvu, a naša država ih ne oporezuje čak ni za ovo iznošenje para iz zemlje.

Na sve to treba sabrati činjenicu da u Skupštini nemate nijednog seljaka niti radnika. Niti ratnih vojnih invalida i veterana. I niko ne zastupa prezadužene porodice, koje su prezadužene jer su ljudi ostali bez posla u pljačkaškim privatizacijama, za koje niko nije odgovarao.

U EU, u koju nas vode režimske i opozicione stranke, nema para, u Srbiju niko ne dolazi da ulaže, već da dobije jeftinu radnu snagu i tržište. Režim je ukinuo carine i ubio konkurentnost domaće privrede, uz to držeći kurs dinara koji odgovara uvozničkom lobiju koji uvozi sve ono što mi ovde možemo da proizvedemo. Na sve to nas je SNS zadužila za novih pet milijardi evra i najavila novo zaduženje od pet milijardi evra.

Vučić vodi takvu borbu protiv korupcije i kriminala da nijedan političar i tajkun nije osuđen na višegodišnju robiju. SNS se kleo Bogom da se neće smiriti dok ne vrate Kosovo i Metohiju, a onda su uveli granicu i carinu sa KiM, ukinuli sve državne institucije i naterali narod da izađe na Tačijeve izbore. A prethodni – žutaći – ukinuli su iz Krivičnog zakonika delo izdaje i veleizdaje, za koje bi im sada trebalo suditi.

Šta još treba da nam urade da bismo ustali protiv ovog režima? Očekujem da 16. marta građani sve ovo saberu i da se odluče da li će Srbijom i njima vladati domaći interes ili strani interes. Kada se Dveri budu pitale, stranci neće dobiti ni evro, već će novac iz budžeta da ide samo domaćem privredniku i poljoprivredniku. A Dveri će se pitati, jer 16. marta nećemo dozvoliti novu pljačku patriotskih glasova. Cenzus se više ne postavlja kao pitanje. Dveri idu ka dvocifrenom izbornom rezultatu i još jednom ćemo ćemo biti najveće iznenađenje izbora.

 

Politika
Pratite nas na YouTube-u