DA LI JE POČELO U USTAVNOM SUDU ILI VLADINA UREDBA O KATASTRU NA KOSOVU I METOHIJI JE NEUSTAVNA

DSS ocenjuje da je Ustavni sud „započeo da obavlja posao zaštite ustavnog poretka zemlje”...

DSS ocenjuje da je Ustavni sud „započeo da obavlja posao zaštite ustavnog poretka zemlje”

Ustavni sud Srbije utvrdio je da “Uredba o posebnom načinu obrade podataka sadržanih u katastru zemljišta za AP KiM nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom”.

Kako se navodi na sajtu suda, sud je odbacio zahtev za obustavu izvršenja pojedinačnih akata i radnji preduzetih na osnovu navedene Uredbe.

Povodom odluke suda, reagovala je Demokratska stranka Srbije, ocenjujući da je Ustavni sud odlukom o neustavnosti Uredbe o katastru za Kosovo, koja je nastala na osnovu Briselskih sporazuma, „započeo da obavlja posao zaštite ustavnog poretka zemlje”.

“Iako je reč o jednoj uredbi, a DSS je podneo više predloga Ustavnom sudu da poništi sve briselske sporazume, od izuzetnog je značaja ova odluka Ustavnog suda, jer za zemlju nema većeg nacionalnog interesa od zaštite Ustava i sprečavanja da albanski separatisti prave svoju državu na tlu Srbije”, navedeno je u saopštenju ove stranke.

DSS očekuje da Ustavni sud što pre proglasi sve briselske sporazume protivustavnim i tako stane u zaštitu ustavnog poretka i u zaštitu Kosova i Metohije.

Izvor Tanjug, 26. februar 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u