dverirts

PROTEST DVERI ISPRED RTS

Pokret Dveri poziva na nastavak protesta 9. marta, koji će trajati sve do konačnog...

Pokret Dveri poziva na nastavak protesta 9. marta, koji će trajati sve do konačnog oslobođenja RTS od medijskog mraka

Protest Pokreta Dveri, koji je počeo u subotu u 11:55, ispred sedišta RTS-a, uspešno je okončan predajom zahteva Pokreta Dveri nadležnima za informativni program javnog medijskog servisa Srbije.

Dveri i okupljeni građani protestovali su zbog diskriminacije izborne liste Dveri – Boško Obradović u emisijama javnih servisa i drugih emitera sa nacionalnom frekvencijom.

Posle dva i po sata protesta, uprava RTS je uputila poziv Starešinstvu Pokreta Dveri da uđu u zgradu RTS, posle čega su Boško Obradović i Vladan Glišić predali zahteve Pokreta Dveri da svi učesnici izbornog protesta budu jednako medijski zastupljeni. Obradović i Glišić su u razgovoru sa dežurnim informativnim urednikom ukazali još jednom na dosadašnju diskriminaciju RTS prema listi Pokreta Dveri.

Skup je završen obraćanjem Boška Obradovića, koji je okupljenima poručio da je današnji protest uspeo i zahtevi su predati.

Ako se u narednih sedam dana ne promeni tretman javnog medijskog servisa i ostalih televizija sa nacionalnom frekvencijom – Pokret Dveri poziva na nastavak protest 9. marta koji će trajati sve do konačnog oslobođenja RTS od medijskog mraka, kako bi se kroz Pokret Dveri konačno čuo glas naroda.

Snimak sa protesta možete videti ovde.

Informativna služba Pokreta Dveri

Izvor Dveri, 01. mart 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u