POČETAK ZAPADNE PLjAČKE UKRAJINE

POL KREJG ROBERTS Onaj ko je podržavao ukrajinsko pristupanje EU dobija svoju nagradu: smanjenje...

POL KREJG ROBERTS

Onaj ko je podržavao ukrajinsko pristupanje EU dobija svoju nagradu: smanjenje penzije za 50 odsto

Prema izveštaju ukrajinskog Komersanta, ministarstvo finansija vašingtonskih marioneta u Kijevu, koje izigravaju vladu, pripremilo je ekonomski plan stezanja kaiša, koji će urajinske penzije svesti sa 180 na 80 dolara, tako da zapadni bankari, koji su dali novac Ukrajini, mogu da budu isplaćeni na račun ukrajinske sirotinje. Eto još jednog grčkog scenarija.

I tako, pre nego što je bilo šta što imalo podseća na stabilnost i legitimitet stvoreno u korist marionetske vlade, koju je postavio na vast državni udar orkestriran u Vašingtonu, a protiv legitimno izabrane ukrajinske vlade, zapadnjački razbojnici su se već bacili na posao. Naivni demonstranti, koji su poverovali propagandi da članstvo u EU donosi bolji život, već u aprilu stižu na red da izgube pola penzije. A to je tek početak.

Korumpirani zapadni mediji opisuju pozajmicu kao ”pomoć”. Ipak, 11 milijardi evra koje EU nudi Kijevu nisu pomoć. To je zajam. Štaviše, on stiže sa mnogo obaveza, uključujući i ukrajinsko prihvatanje stezanja kaiša, koje traži MMF.

ukraijinasiromasni

PRVI DEO PLANA

Setite se kako su grešni Ukrajinci učestvovali u protestima koji su iskorišćeni da se zbaci izabrana vlast, jer su poverovali lažima koje su im nudile NVO finansirane od Vašingtona, da će, čim se pridruže EU, poteći med i mleko. Umesto toga, dobili su brutalno umanjenje penzija i plan stezanja kaiša od MMF.

Primena ovog plana će dovesti do ukidanja socijalnih usluga i fondova obrazovanja, otpuštanja zaposlenih u javnom sektoru i devalvacije domaće valute. Tako će porasti cene uvozne robe, uključujući ruski gas, a time i struje, čime će se ukrajinska imovina dovesti na raboš i preuzimanje od zapadnih korporacija. Ukrajinsko poljoprivredno zemljište će preći u ruke američkog agrobiznisa.

Ostvario se jedan deo zajedničkog plana Vašingtona i EU za Ukrajinu, odnosno za onaj deo koji se ne pripoji Rusiji. Ono što preostane od te zemlje biće potpuno opljačkano od strane Zapada.

Drugi deo plana nije se ostvario kako je zamišljen. Ukrajinske marionete Vašingtona izgubile su kontrolu nad protestima, i oni su prešli u ruke organizovanih i naoružanih ultranacionalista. Te grupe, čiji koreni dosežu do onih koji su se borili na strani Hitlera u Drugom svetskom ratu, angažovale su se u takvim izjavama i aktima nasilja da se u južnoj i istočnoj Ukrajini javlja želja da se vrate u okrilje Rusije, kojoj su pripadale pre 1950, kada ih je sovjetska KP pripojila Ukrajini.

U trenutku nastajanja ovog teksta, izgleda da je Krim uspeo da se otcepi od Ukrajine. Vašington i njegove NATO marionete mogu samo da besne i prete sankcijama. Luda iz Bele kuće je iskazala nemoć ”jedine američke supersile” najavljivanjem sankcija protiv neznanih lica, kogod to bio, odgovornih za povratak Krima Rusiji, gde je dva veka pripadao, pre nego što je, prema Solženjicinu, pijani Hruščov, ukrajinskog porekla, premestio južne i istočne ruske pokrajine u Ukrajinu. Videvši šta se zbiva na zapadu Ukrajine, ove ruske pokrajine žele da se vrate svojoj pravoj domovini, onako kao što Južna Osetija nije želela da ima ništa sa Gruzijom.

Vašingtonske marionete u Kijevu ne mogu da urade ništa povodom Krima osim da besne. Prema rusko-ukrajinskom sporazumu, Rusija ima pravo na 25.000 vojnika na Krimu. Priča američko-evrounijskih medija o ”ruskoj invaziji i upućivanju 16.000 vojnika” ili je potpuno neznanje ili saučesništvo u lažima Vašingtona. Očita je potkupljenost američko-evrounijskih medija. Samo lud čovek može da se osloni na njihovo izveštavanje. Bilo koje glasilo koje veruje u bilo koju izjavu Vašingtona – posle slanja Kolina Pauela u UN od strane Džordža Buša i Ričarda Čejnija da širi režimske laži o ”iračkim sredstvima masovnog uništenja”, za koja su istražitelji naoružanja izjavili Beloj Kući da nisu postojala –  nesumnjivo je tek grupa najmljenih i plaćenih prostituki.

kolomoyskyy 0

ISTOK U RUKAMA OLIGARHA I SAD

U bivšim ruskim pokrajinama istočne Ukrajine, Putinov uzdržani pristup strateškoj pretnji Vašingtona Moskvi dao je Vašingtonu priliku da zadrži ogroman industrijski kompleks koji je snabdevao rusku ekonomiju i vojsku. Narod istočne Ukrajine je na ulicama, zahtevajući odvajanje od neizabrane vlade koju je u Kijevu postavio državni udar, organizovan u Vašingtonu. Shvativši da je iz sopstvene nedoraslosti izgubio Krim, Vašington ja naredio svojim kijevskim marionetama da na čelo gradova u istočnoj Ukrajini postave ukrajinske oligarhe, iste one protiv kojih su se delimično dizali protesti na Majdanu. Ovi oligarsi imaju svoje privatne naoružane jedinice, uz policiju i one ukrajinske vojne jedinice koje se još nisu raspale. Vođe ruskih protesta se hapse i odvode. Vašington i njegove EU-marionete, koji daju podršku samoopredeljenju, zalažu se za njega samo onda kad njime mogu da upravljaju u sopstvenu korist. Zato je Vašington zalegao na gušenje samoopredeljenja u istočnoj Ukrajini.

I tu se krije Putinova dilema. Njegov pristup dozvolio je Vašingtonu da preuzme inicijativu u istočnoj Ukrajini. Oligarsi Taruta i Kolomojski su postavljeni na vlast u Donjecku i Dnjepropetrovsku, i hapse Ruse čineći strašne zločine, ali o tome nećete ništa čuti od američkih prostitutki. Vašingtonska strategija je hapsiti i likvidirati vođe secesionista, tako da nema nikakve vlasti koja traži Putinovu intervenciju.

Ako Putin ima dronove, on ima mogućnost da smakne Tarutu i Kolomskoga. Ako pak Putin dozvoli Vašingtonu da zadrži ruske provincije istočne Ukrajine, on demonstrira slabost koju će Vašington dalje iskorišćavati. On će iskorišćavati slabost do one tačke koja će Putina nagnati na rat.

A taj rat će biti nuklearni.

Preveo SRĐAN ĐURIĆ

Blog P. K. Robertsa

Svet
Pratite nas na YouTube-u