SVET SE POLAKO BUDI, HOĆE LI SE PROBUDITI NA VREME?

POL KREG ROBERTS Rusija se ponaša kao da juriš Vašingtona može rešiti dobrom voljom i...

POL KREG ROBERTS

Rusija se ponaša kao da juriš Vašingtona može rešiti dobrom voljom i zdravim razumom. Ali SAD nemaju ni jedno ni drugo

Bela kuća neprestano i glupavo ističe da je samoopredjeljenje Krima “protivno međunarodnom pravu”. Samoopredjeljenje je propagandni termin kojeg Vašington koristi onda kad taj koncept paše njegovoj imperiji, ali ne i kad stvarni ljudi žele da koriste isto to.

Šestog marta Obama je telefonom razgovarao sa Putinom kako bi mu još jednom ponovio da samo Vašington ima pravo da se upliće u Ukrajini i da u isto vreme insistira, nasuprot svakoj logici, da je samo “vlada” u Kijevu, instalirana pučem koji je izveo Vašington, “legitimna” i “demokratska”.

Drugim rečima, vlada na Krimu, od koje narod Krima traži pravo na glas o svojoj budućnosti, je “nedemokratska” i “nelegitimna”, ali neizabrana Vlada u Kijevu, koju je na vlast doveo Vapšington, je glas samoopredeljenja i legitimiteta.

Vašington je toliko arogantan da tim budalama zaraženim ohološću nikad ne padne na pamet šta ostatak sveta misli o njihovom licemerju. Od Klintonovog režima Vašington je stalno kršio međunarodno pravo – u Srbiji, na Kosovu, u Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, Iranu, Pakistanu, Jemenu, Somaliji, Hondurasu, Venezueli, Ekvadoru, Boliviji.

MILITARIZAM I „ODBRANA DEMOKRATIJE“

Ima li Rusija afričku vojnu komandu? Ne, ali Vašington je ima. Okružuje li Rusija SAD vojnim bazama? Ne, ali zato je Vašington iskoristio NATO, čija je svrha izgubljena još pre 23 godine, sa ciljem da Zapadnu, Istočnu i Južnu Evrope integriše u svoju vojnu imperiju sa bazama na ruskim granicama. Vašington je odlučan u širenju granica NATO na Gruziju, na Centralnu Aziju i na Ukrajinu na Crnom moru. I Gruzija i Ukrajina su bivši delovi Rusije i Sovjetskog Saveza.

Vašington čini istu stvar i Kini i Iranu. On takođe planira da uspostavi nove vazdušne i pomorske vojne baze u Filipinima, Južnoj Koreji, Vijetnamu, Tajlandu, Australiji, kojima želi da blokira protok nafte i drugih resursa prema Kini. Iran je već opkoljen sa oko 40 američkih vojnih baza, a američka flota im se nalazi uz obalu. U propagandi Vašingtona militarizam se predstavlja kao “odbrana demokratije”.

Ruska Vlada se i dalje ponaša kao da se juriš Vašingtona na rusku nezavisnost i ruske strateške interese može rešiti dobrom voljom i zdravim razumom. Ali Vašington nema ni jedno ni drugo.

Od Klintonovog režima Vašington se nalazi u rukama grupe ideologa koji su uvereni da su SAD “izuzetna neophodna zemlja” koja ima pravo na globalnu hegemoniju. Sve što je Vašington do sada učinio u 21. veku bilo je u postizanju tog cilja.

dictator-obama-3a

RAZBIJANjE BRIKS

Vašington čak želi da razbije Rusku Federaciju. Ogroman novac odlazi nevladinim organizacijama unutar Rusije, koje služe kao peta kolona SAD i rade na diskreditovanju ruskih slobodnih izbora, demonizuju Putina i rusku Vladu, šire antirusku propagandu i potkopavaju zemlju iznutra. Neverovatno je koliko Rusa zapravo veruje zapadnoj propagandi.

Vašington takođe radi na izolovanju Kine kroz Transpacifičko partnerstvo, ali u ovom trenutku su primarno fokusirani na destabilizaciju i izolaciju Rusije. Vašington očajnički želi da razbije BRIKS, nadolazeću organizaciju Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike. Sa najvećim zemljama i pola svetske populacije, BRIKS blok dolazi kao politička i ekonomska sila, naročito pošto organizacija ima plan da prestane da koristi američki dolar kao rezervnu valutu. Okružujući Rusiju američkim raketnim bazama cilja se ruski suverenitet i nezavisnost, a samim tim i BRIKS kao protivtež a Vašingtonu.

Mnoge je zavela propaganda Vašingtona. Svet se polako budi, ali hoće li se probuditi na vreme?

Američki mediji i većina evropskih govore u isti glas i kao papagaji ponavljaju propagandu Vašingtona, demonizujući njegove mete i pripremajući zapadnu populaciju za nove ratove. Zapadni mediji, baš kao i zapadne vlade, lišeni su integriteta. Lažljivci i kurve vladaju.

Advance

Svet
Pratite nas na YouTube-u