VOJISLAV KOŠTUNICA: NOVA POLITIČKA MAPA UZ POMOĆ ZAPADA

Politička mapa Srbije podseća na „početak devedesetih godina, s razlikom što su dva glavna...

Politička mapa Srbije podseća na „početak devedesetih godina, s razlikom što su dva glavna aktera promenila mesta”

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je večeras da nije zadovoljan rezultatima izbora, da su oni razočaravajući, ali da je zadovoljan što je ta stranka ušla u Skupštinu grada Beograda.

Koštunica je na konferenciji za novinare rekao da se posle današnjih izbora politička mapa Srbije promenila i da podseća na „početak devedesetih godina, s razlikom što su dva glavna aktera promenila mesta”.

„Dva glavna aktera su promenila mesta, a tu mislim na SRS, odnosno SNS, i SPS”, rekao je Koštunica i dodao „da je to učinjeno uz pomoć zapadnih sila, čiji je uticaj veoma jak”.

On je napomenuo da još treba sačekati konačne rezultate izbora i zahvalio svima koji su dali glas DS S i ostali verni doslednosti i državotvornoj politici te stranke.

„Stranka je uradila sve što je u njenoj moći i pod okolnostima koje se ne mogu nazvati normalnim”, rekao je Koštunica.

On je rekao da je izbornom rezultatu SNS doprinela krajnje agresivna i skupa kampanja i propaganda.

Nakon što je glasau u Osnovnoj školi „Mika Alas” na beogradskom Dorćolu, lider DSS je rekao:

„Politička neutralnost je jedini način da Srbija sačuva svoju političku i ekonomsku stabilnost, da se razvija kao država, a ne da nazaduje, da sama odlučuje o onim pitanjima kojima ona treba da se bavi, da niko spolja ne određuje njene unutrašnje granice. Srbija na ovim izborima bira da li će nastaviti da prihvata svaku, bukvalno svaku ucenu, uslov i diktat koji dolaze iz Evropske Unije ili će se razvijati kao slobodna i suverena država. Kratko rečeno, Srbija bira između politike evropskih integracija i političke neutralnosti”.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u