RUSIJA JE DOČEKALA KRIM, DOČEKAĆE I SRBI KOSOVO

JEGOR HOLMOGOROV Upravo je od kosova krenuo savremeni ruski politički nacionalizam Evo jednostavnog i...

JEGOR HOLMOGOROV

Upravo je od kosova krenuo savremeni ruski politički nacionalizam

Evo jednostavnog i jasnog objašnjenja onoga što se dogodilo sa Srbijom.

1. Kosovo je istorijsko srce Srbije, kolevka srpskog naroda.

2. U 20. veku Kosovo su počeli da naseljavaju gastarbajteri iz Albanije.

3. Tito, koji je sitnio Jugoslaviju na delove, stvorio im je autonomiju. U stilu: „Tadžička autonomna pokrajina Vladimirska oblast“.

kosovoikone2

4. Još za vreme Tita počeli su progon i prebijanje Srba. Ulazak Albanaca iz Albanije na Kosovo bio je gotovo nekontrolisan.

5. Kad je Milošević došao na vlast, on je rekao Srbima: „Niko ne sme da vas bije“.

6. Albanci su potom stvorili terorističke bande, na čelu sa ljudožderom Hašimom Tačijem, koga podržavaju SAD.

7. SAD su 90-tih godina vodile politiku gušenja Srba. Pomagale su Hrvatima da obave etničko čišćenje u Republici Srpskoj Krajini. Bosanskim Srbima nisu dozvolili da se ujedine sa Srbijom.

8. U okviru te iste politike SADsu uzele u zaštitu Albance na Kosovu kada je srpska armija počela čišćenje terorista.

9. Bilo je izjava: Srbi deportuju narod (jedino su Hrvati, uz pomoć SAD, deportovali sve Srbe iz Krajine) i događa se „humanitarna katastrofa“.

10. Većina Albanaca na Kosovu bili su strani državljani, i bilo je potpuno legalno da budu deportovani iz strane države. Srpska armija je vodila rat samo sa teroristima koji su ubijali Srbe. Nema nikakvih dokaza da je bilo etničkog čišćenja i masovnih ubijanja koje su organizovali Srbi, nije ih pronašao NATO ni posle 15 godina neprekidne vladavine.

11. Proglašavanjem da „sprečavaju humanitarnu katastrofu“, SAD su počele da bombarduju i raketiraju civilne objekte – bolnice, mostove, televizijske centre, školske autobuse… Poginulo je više od 2.000 Srba civila i 250 vojnika i policajaca.

12. Srpska armija gotovo i da nije ratovala da ne bi zaoštrila situaciju iako je oborila jedan „stelt“.

kosovoikone3

13. Rusija je u početku zauzela oštar antinatovski stav. Premijer Primakov je vratio svoj avion nad Atlantikom, koji je leteo u SAD. Zemljom su se održavali spontani i masovni antinatovski mitinzi. Liberalni lobisti izlivali su na Primakova i Srbe tone otrova i mržnje.

14. U maju 1999. Jeljcin je sklonio Primakova, a Rusija je počela nametanje mira Srbima.

15. Rezultat: Kosovo je okupirao NATO pod okriljem UN – snagama KFOR. Rusija je iz tih snaga ubrzo bila izbačena.

16. Posle okupacije, albanski stanovnici na Kosovu (oni koji su napola državljani druge zemlje) proglašavaju nezavisnost koju Zapad priznaje. Srbi, bez obzira što su na vlasti kolaboracionisti, ne priznaju nezavisnost Kosova.

17. Srbe na Kosovu su pobili, spalili im kuće i proterali – osim naSeveru Kosova, iz oblasti oko Kosovske Mitrovice. Uništeni su i oštećeni drevni manastiri – spomenici arhitekture.

18. Severom Kosova upravljaju srpske vlasti. Albansko Kosovo ga ne priznaje, pozivajući se na… „teritorijalnu celovitost“ svoje „države“ (!).

19. Lider kosovskih terorista premijer Hašim Tači optužen je za kidnapovanje ljudi i trgovinu njihovim organima.

20. Generalno, upravo na solidarnosti sa Srbijom nastao je ovaj mehanizam koji je nakon 15 godina počeo da daje plodove. Upravo je na Kosovu počeo savremeni ruski politički nacionalizam. Sajt Doctrina.ru, koji pripada Konstantinu Kirilovu i meni, počeo je sa radom upravo radi podrške Srbima.

Ako neko još nije razumeo: Kosovo je Srbija. Mi smo dočekali, dočekaće i Srbi.

Preveo Goran ŠIMPRAGA

Fakti

 

Politika
Pratite nas na YouTube-u