ALEKSANDAR DUGIN: OVO JE RAT. UČINILI SMO SVE DA BISMO GA IZBEGLI. OSTALO JE DA GA DOBIJEMO

Zauzimanje aerodroma u Kramatorsku i upad vojske u Slavjansk predstavljaju tačku bez povratka Sada...

Zauzimanje aerodroma u Kramatorsku i upad vojske u Slavjansk predstavljaju tačku bez povratka

Sada počinje najozbiljnije iskušenje. Amerikanci su toliko pritiskali huntu da počne uništavanje građana jugoistoka. Napad Desnog sektora na Skupštinu (Radu) bio je ultimatum koga je CIA postavila Turčinovu i Jacenjuku koji su snažno odlagali da ovaj krvavi akord dodaju svojoj neslavnoj vladavini. Ali Vašington ih je saterao uza zid.

Zauzimanje aerodroma u Kramatorsku i upad vojske u Slavjansk predstavljaju tačku bez povratka. Sada će oni ili ubijati ili će biti svrgnuti od neonacista. U stvari, hunta je postala talac. Ovih dana će se mnogi razbežati. Ali odbrojavanje je počelo.

Tako smo prešli u treću fazu: Kijev je uputio trupe odlučivši se na rat sa Rusijom. Krimski scenario mirnog uspostavljanja narodne vlasti nije uspeo. Tema federalizacije konačno je skinuta sa dnevnog reda. Počinje rat za nezavisnost Novorusije.

Rusija stvarno nije htela taj scenario. Ona ga je odlagala kako god je mogla. Ukrajina je sada u građanskom ratu, ne jednom nogom, već sa dve.

Politički: svi centri otpora treba da proglase nezavisnost i izlazak iz sastava Ukrajine. Treba da se formiraju odbori Narodne samoodbrane i organi hitne vlasti. U oblasti treba da se uvede vojna uprava. Treba da se obrate Putinu i Janukoviču za spasenje od uništenja i nacističkog terora.

Tamo gde organi državne uprave nisu zauzeti, treba ih najhitnije zauzeti. Onaj ko ne položi zakletvu narodu je saučesnik kijevskim ubicama i sa njima treba postupati po vojnim zakonima.

Sve ovo važi za Lugansk, Harkov, Odesu, Nikolaev, Herson i gde još je moguće. Politički status Donjecka koji je na sebe preuzeo najveći udar – to je ono što treba odmah postići.

Dalje – organizacija jugoistočnog fronta. Prvi korak: proboj granice sa Rusijom. Dalje, braniti ono što se može, čekajući pomoć.

Pomoć će doći. Vojni stručnjaci moraju da pripreme tehničke preporuke za vođenje borbenih operacija u gradskim sredinama na osnovama gerilskog ratovanja.

Ovo je rat. Svi su učinili sve da bi ga izbegli. Ostalo je da ga dobijemo. I to ćemo i uraditi.

 

Prevod FBReporter

Izvor FBR/Borba za veru, 17. 04. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u