KOŠTUNICU NASLEĐUJE TROČLANO PREDSEDNIŠTVO?!

Na Izbornoj skupštini DSS neće se ni birati novi predsednik. Partiju će od juna...

Na Izbornoj skupštini DSS neće se ni birati novi predsednik. Partiju će od juna predvoditi tročlano predsedništvo

Umesto novog lidera, velike su šanse da Demokratsku stranku Srbije od juna vodi tročlano predsedništvo – saznaju „Novosti“.

Naime, prema našim informacijama, tada će biti održana vanredna izborna skupština DSS, ali se Aleksandar Popović, privremeni naslednik Vojislava Koštunice na čelu partije, najverovatnije neće kandidovati za predsednika.

Takođe, ni dosadašnji najbliži Koštuničini saradnici Slobodan Samardžić, Vladeta Janković, Nenad Popović, Dragan Maršićanin, nisu još pokazali ambiciju da uđu u trku za lidersku poziciju iako nameravaju da ostanu u širem rukovodstvu DSS.

Zbog toga se u vrhu stranke razrađuje ideja da se na izbornoj skupštini izabere najuže predsedništvo u kome bi mogli da se nađu Borko Ilić, Milenko Jovanov, ali i još nekoliko „mladih lavova“.

Plan je da se među njima u narednih godinu dana iskristališe novi lider, koji bi predvodio stranku u narednim godinama i političkim bitkama koje slede.

Ideja je da se ubaci „sveža krv“ u samo partijsko pročelje, kako bi se politika DSS drugačije medijski „pakovala“ i da bi jačim radom na terenu, stranka pokušala da ustane i donekle povrati stari ugled posle izbornog nokauta.

Prema našim informacijama, vrh stranke je pozvao i Miloša Jovanovića, nekadašnjeg potpredsednika DSS, da se ponovo uključi u rad rukovodstva, ali nisu dobili pozitivan odgovor.

Od partijskih igrača koji su bili „pasivizirani“ poslednjih godina, spremnost da se aktivira pokazao je Dušan Proroković, bivši narodni poslanik te stranke. Svoje političko jato neće napuštati ni Petar Petković, koji će do skupštine formalno ostati stranački portparol. 

Autor P. VASILjEVIĆ

Izvor Večernje noovsti, 22. april 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u