DEO VRHA DSS PROTIV KOLEKTIVNOG PREDSEDNIŠTVA

Milošević: Tačno je da nas je Aleksandar Popović obavestio da od 1. juna neće...

Milošević: Tačno je da nas je Aleksandar Popović obavestio da od 1. juna neće moći više da vodi DSS

Ne prihvata celo rukovodstvo DSS ideju partijskog vrha da, umesto novog lidera, stranku od juna vodi tročlano predsedništvo.

Milovan Milošević, predsednik Izvršnog odbora DSS, kaže za „Novosti“ da je kolektivno upravljanje bilo samo posle Titove smrti i da su njegove posledice poznate:

– Tačno je da nas je Aleksandar Popović, koga je Koštunica odredio za privremenog naslednika, obavestio da od 1. juna neće moći više da vodi DSS. Ali, u slučaju da se on povuče, mi nismo dužni da prihvatimo njegove ideje o kolektivnom rukovodstvu. Realizacija predloga o stranci bez lidera bila bi pogubna. Imaćemo izbornu skupštinu na jesen i biraćemo novog predsednika.

Milošević objašnjava da bi morao da se promeni i Statut DSS ukoliko bi se ušlo u izbor tročlanog predsedništva umesto lidera na čelu:

– Uveren sam da većina rukovodstva DSS, kao i gradski i opštinski odbori, neće prihvatiti taj predlog. Doživeli smo izborni poraz i potreban nam je oporavak, ali se moramo konsolidovati, a ne ulaziti u eksperimente.

Predsednik IO DSS uveren je da će se do jeseni pojaviti nekoliko ozbiljnih kandidata za lidersku poziciju.

Izvor Večernje novosti, 23. april 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u