MIHAIL LEONTJEV: SAMOZADOVOLjNA KOPILAD

Prevod video-materijala sa ruskog jezika: komentar Mihaila Leontjeva iz autorske emisije Odnako sa Prvog...

Prevod video-materijala sa ruskog jezika: komentar Mihaila Leontjeva iz autorske emisije Odnako sa Prvog kanala Ruske televizije

Odnako zdravstvujte!

Nacisti su u Odesi žive spalili više od 40 ljudi. Zbog čega je u Odesi bilo više žrtava nego za sve vreme kaznene operacije vojske Ukrajine u Slavjansku? Zbog toga što je nenaoružane ljude mnogo lakše i prijatnije spaliti nego naoružane. Čak i lako naoružane, jer teško naoružane uopšte nije preporučljivo spaljivati i nacisti to dobro znaju.

U vreme dok su ukrajinski nacisti direktno podsticani režimom u Kijevu palili živu gomilu ljudi a državni agent američke CIAu svojstvu načelnika Obaveštajne službe bezbednosti Ukrajine Nalivajčenko rukovodio kaznenom operacijom u Donbasu, u Vašingtonu su Barak Obama i Angela Merkel još jednom razmotrili kakve još sankcije treba primeniti protiv Rusije zbog odsustva veće podrške kaznenoj operaciji na gušenju ustanka na jugoistoku.

Obama: “Ukoliko rusko rukovodstvo ne promeni kurs, ono će se suočiti sa pojačanim plaćanjima, zajedno sa ekonomskom, političkomi diplomatskom izolacijom. Ukoliko Rusija nastavi da sledi svoj sadašnji kurs, mi imamo niz instrumenata uključujući sankcije koje će biti usmerene na sektor ruske ekonomije”.

Najteže moguće sankcije, najteža moguća plata koju mi trpimo, to je plata zbog poslušne lojalnosti u ekonomskoj i političkoj saradnji sa Zapadom. Sa tim dražesnim stvorenjima. Plata za priključivanje tom neokolonijalnom modelu ekonomije koji je već uništio čitave sektore ruske privrede. Baš su našli čime da nas plaše.

Mi smo mislili da je to cinični, ali ipak pragmatični partner, sa kojim se možemo dogovarati polazeći od adekvatnosti makar sopstvenih interesa. Mi smo pogrešili. To je samozadovoljna kopilad, to su bolesnici oboleli zbog dugogodišnjeg nekažnjavanja za nelegalno bombardovanje nenaoružanih protivnika, sa bezbednog rastojanja. To je jedina moralna osnova američke politike. Istorijska krivica Rusije je u tome što se sa njom tako ne može postupati. Nikada!

“U Ukrajini se mora poštovati monopol države na primenu nasilja”. Ovo je izjavila Maja Kocijančič, portparol sekretara EU diplomatije Ketrin Ešton.

Otkuda to? A jadni Janukovič, koji je takođe iz Ukrajine? A Milošević? A Gadafi? A Asad? To jest, trebali su nam odmah objasniti da monopol za nasilje imaju samo američke marionete.

Istina, i sa državom oni imaju problem. Evo Jaroš i Saško Bili su država, i Avakov, koji je ubio Sašku Bilog kao psa, takođe je država. A Kolomojski, koji je razrogačio oči zbog lopovskog novca za kaznenu ekspediciju – i to je država. Ili američki špijun Nalivajčenko, tek to je država. Samo nekakva druga.

Evo i mi smo stigli. U Ukrajini se, kao i u celom svetu, mora poštovati monopol američke države na nasilje.

Preostalo je da se ta cenjena misao stigne do stanovništva Ukrajine.

Međutim, neće moći.

Komentar Mihaila Leontjeva možete pogledati OVDE

Izvor Fond strateške kulture, 04. 05. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u