SVETSKI DAN SLOBODE MEDIJA NA RUŠEVINAMA TELEVIZIJE

Fajgeljev apel je delimično urodio plodom jer je RTV prikazuje emisiju ”Bombe i ožiljci”,...

Fajgeljev apel je delimično urodio plodom jer je RTV prikazuje emisiju ”Bombe i ožiljci”, posvećenu godišnjici sopstvenog rušenja

Treća Srbija je obeležila Treći maj, Svetski dan slobode medija i godišnjicu rušenja Radio-televizije Vojvodine u bombardovanju NATO pakta 1999. godine.

U spomen svih sugrađana i novinara stradalih u bombardovanju delegacija Treće Srbije položila je cveće i zapalila sveće na razvalinama televizije.

Na ruševinama zaraslim u korov okupili su se i brojni građani koji su takođe došli da obeleže uspomenu na rušenje svoj grada i svog radnog mesta.

Zamenik predsednika Treće Srbije dr Andrej Fajgelj prethodno je upozorio na autocenzuru Radio-televizije Vojvodine koja je na 15. godišnjicu bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije u udarnom terminu prećutala bombardovanje svoje zgrade, svog grada i države, a govorila o bombardovanju Sarajeva.

Njegov apel je delimično urodio plodom, jer večeras u istom terminu RTV prikazuje emisiju ”Bombe i ožiljci” posvećenu godišnjici sopstvenog rušenja, ali se ono ne pominje ni u jednom od brojnih saopštenja i vesti objavljenih u Srbiji povodom Svetskog dan slobode medija.

”Rušenje televizije na taj dan je skandal planetarnih razmera i bilo bi normalno da svi svetski mediji, Evropska unija i Ujedinjene nacije bruje o tome. Ne pitajte zašto svet ćuti. Pitajte zašto ćutite vi, novinari srušene televizije”, napisao je Fajgelj u svom apelu.

Izvor Treća Srbija, 03. 05. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u