HVALA RUSIJI ILI PATRIJARH KIRIL UPUTIO POZIV ZA POMOĆ SRBIJI

Molićemo se za vas i zajedno sa vama raditi da što pre zaboravite na...

Molićemo se za vas i zajedno sa vama raditi da što pre zaboravite na posledice te strašne nesreće

Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril izrazio je saučešće i uputio reči podrške porodicama poginulih u katastrofalnim poplavama u Srbiji. Ruska pravoslavna crkva je počela u Moskvi prikupljanje pomoći.

„Želeo bih da uputim posebne reči našoj srpskoj braći, pa i Rusima povodom ove strašne kataklizme koja je pogodila srpski narod i Srbiju. Ogromne poplave su odnele već desetine ljudskih života. Srušene su kuće, uništeni putevi, mnogi ljudi su izgubili sve što su imali. Ove poplave nas podsećaju na tragediju Krimska. Sećam se kako se naš narod odazvao na tu tragediju, pomagao ljudima da se izvuku iz nesreće i zaleče svoje rane“, stoji u poslanici partijarha objavljenoj danas na zvaničnom veb sajtu Ruske pravoslavne crkve.

Patrijarh Kiril je svima uputio poziv da pomognu stanovnicima Srbije. Podvorje RPC u Beogradu i Moskovska patrijaršija su počeli prikupljanje sredstava i „organizuju pomoć da se olakšaju stradanja bratskog srpskog naroda“.

„Želim da izrazim saučešće svim ljudima koji su izgubili svoje rođene, bliske, da im uputim reči utehe i podrške. Siguran sam da vi, draga braćo i sestre, imate snage da se oduprete vodenoj stihiji, imate snage da povratite mirne uslove života. Molićemo se za vas i zajedno sa vama raditi, da što pre zaboravite na posledice te strašne nesreće“, stoji u poslanici patrijarha Kirila.

Izvor Glas Rusije, 21. 05. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u