izboripodgorica

DPS NEMA APSOLUTNU VLAST U PODGORICI, PRESUDIĆE SDP

Od ovih rezultata, razlikuju se podaci DPS premijera Mila Đukanovića, po kojima je ta...

Od ovih rezultata, razlikuju se podaci DPS premijera Mila Đukanovića, po kojima je ta partiji na ivici osvajanja apsolutne vlasti

Glasanje na lokalnim izborima u Podgorici nije dalo apsolutnog pobednika i u glavnom gradu Crne Gore će biti nužne postizborne koalicije za formiranje većine u gradskoj skupštini, nezvanični su rezultati današnjih izbora.

Na takav ishod glasanja ukazuju podaci posmatrača izbora, Centra za demokratsku tranziciju (CDT), kao i većine učesnika izbora, Socijalističke narodne partije (SNP), Demokratskog fronta (DF) i koalicije Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore.

Prema tim podacima saopštenim na osnovu 88 odsto obrađenih biračkih mesta, DPS je osvojio 28 mandata i od apsolutne većine ga dele dva manadata, prenosi Beta.

Slede Demokratski front sa 17 mandata, SNP sa devet, dok je koalicija SDP-a i Pozitivne Crne Gore osvojila pet mandata.

Od ovih rezultata, razlikuju se podaci DPS premijera Mila Đukanovića, po kojima je ta partiji na ivici osvajanja apsolutne vlasti, „između 29 i 30 mandata“.

U najvećem gradu više od dve decenije vladao je DPS, samostalno ili u koaliciji, ali će sada najvjerovatnije biti prinuđen da za formiranje većine traži postizbonog saveznika.

Pored Podgorice građani su glasali u još jedanaest od 23 opštine Crne Gore.

U većini tih opština do sada je vladao DPS, samostalno ili u koaliciji sa SDP.

Preliminarni rezultatu ukazuju da u većini gradova u kojima se glasalo neće doći do promene vlasti.

Izvor RTS, 25. maj 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u