TREĆA SRBIJA: OPOMENA VLADI, VREME JE ZA FORMIRANjE NACIONALNE JAVNOSTI

Ne zatvaramo oči pred očiglednim pritiskom iz pojedinih centara moći sa ciljem da se...

Ne zatvaramo oči pred očiglednim pritiskom iz pojedinih centara moći sa ciljem da se u Srbiji uspostavi jednomislije u pogledu njene spoljnopolitičke orijentacije

Iako postoje brojni razlozi i načini da Vlada Srbije bude kritikovana za svoju politiku, Treća Srbija izražava razumevanje za njenu trenutnu poziciju i napade kojima je izložena, podržavajući je u argumentovanom otporu koji pokazuje.

Treća Srbija uverena je da aktuelni napadi na Vladu, koja, navodno, suspenduje slobodu medija, nisu motivisani ni medijskim ni političkim razlozima, već krupnim državnim razlozima kao što su ekonomska i politička saradnja Srbije sa Rusijom i gradnja Južnog toka. Uvereni smo da se zahtevom Srbiji da okrene leđa Rusiji i osudi tu bratsku zemlju zatvara možda poslednji izlaz našoj zemlji da se ekonomski oporavi i državno podigne.

Naša razumevanje praćeno je ozbiljnim zamerkama i opomenom Vladi Srbije zašto ni u proteklom periodu, kada je morala da zna da će do ovakve situacije doći, ni danas nije pomogla stvaranju nacionalne javnosti, koja bi, učestvujući u odbrani vitalnih državnih i nacionalnih interesa, mogla da se odupre medijskom spinovanju i konstruisanim aferama

Treća Srbija razume novu poziciju Vlade, utoliko više što se zbog svog delovanja već dve godine nalazi pod neprekidnim udarima pojedinih medija. Podsećajući premijera Aleksandra Vučića da formiranje nacionalne javnosti u današnjim teškim okolnostima nije samo njegovo pravo već i obaveza, Treća Srbija ne odustaje od svoje borbe se za slobodu medija. Ali nismo naivni i ne zatvaramo oči pred očiglednim pritiskom iz pojedinih centara moći sa ciljem da se u Srbiji uspostavi jednomislije u pogledu njene spoljnopolitičke orijentacije. Sloboda ponekad može da bude shvaćena i kao sloboda da se laže, ali radi se o tome da nacionalni i državni interesi ne mogu da budu taoci takvog shvatanja slobode.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u