ĐUKANOVIĆ, VUČIĆ, MEDIJI I OBAVEŠTAJCI

Đukanović je upozorio srpskog premijera da „rukopis” pojedinih napisa u beogradskoj štampi veoma liči...

Đukanović je upozorio srpskog premijera da „rukopis” pojedinih napisa u beogradskoj štampi veoma liči na onaj iz 2003. godine

Predsednik crnogorske vlade Milo Đukanović upozorio je srpskog premijera Aleksandra Vučića da „rukopis” pojedinih napisa u beogradskoj štampi veoma liči na onaj iz 2003. godine, a premijer Vučić, uz zahvalnost za brigu, poručio da je srpska država jača od onih koji bi da je sruše.

„Sve ono što se pojavilo u javnosti u poslednjih deset dana, i što se atmosfere tiče, moj kolega Đukanović nije daleko od istine. Onima koji to rade ja niti mogu niti hoću da ih upozoravam, jedino molim da ne potcenjuju državu, jer će reagovati brže i snažnije nego što mogu da zamisle”, rekao je Vučić.

„Varaju se svi oni koji misle da će kroz različite bezbednosne strukture i probleme uspeti da sruše državu Srbiju i da pobede državne organe”, istakao je premijer u odgovoru na pitanje Tanjuga da prokomentariše reagovanje svog crnogorskog kolege na napise o njegovom navodnom planu da „udari” na nezavisne medije u Srbiji.

„Država je mnogo jača. Videćete u veoma kratkom vremenu pred nama”, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Đukanoviću na brizi koju pokazuje.

On je primetio da je u Srbiji uvek bilo nešto teže baviti se politikom nego drugde, ali, našalio se, „kod nas to jeste veća čar”.

Premijer je naglasio da Srbija i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose, na najvišem i najboljem mogućem nivou od kada je Crna Gora nezavisna drzava.

„Imam dobre i prijateljske odnose i sa predsednikom Vlade Đukanovićem i zahvalan sam na brizi koju pokazuje”, istakao je Vučić.

Predsednik Vlade Crne Gore izjavio je ranije danas, povodom napisa u beogradskoj štampi da priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, da te konstrukcije zapravo ne „ciljaju” njega i da veruje da će premijer Srbije Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis tih tekstova koji veoma podseća na onaj iz 2003. godine.

„U pitanju je najobičnija glupost i to, naravno, nema nikakve veze sa istinom”, istakao je crnogorski premijer u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug.

„Čini mi se da je to izraz obnovljene nervoze bezbjednosno-medijskih struktura, uzrokovane reformama koje Srbija sprovodi.

Čak vjerujem da ova konstrukcija nije prevashodno namijenjena meni.

Vjerujem da će moj kolega i prijatelj u Beogradu Aleksandar Vučić pravilno desifrovati rukopis koji veoma podsjeca na onaj iz 2003. godine”, upozorio je Đukanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Beogradska štampa objavila je, pozivajući se na neimenovani izvor, da crnogorski premijer priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, koji, pored ostalog, uključuje diskreditaciju tih medija, etiketiranje nazivom „medijska mafija”, pakovanje lažnih afera i sudskih procesa, te pretnje i prebijanja neposlušnih novinara.

Izvor Tanjug, 17. 06. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u