GORDON DAF: AMERIKA JE POD NALETOM NEOFAŠIZMA

Po mišljenju Obaminih oponenata, njegova realna krivica sastoji se u nespremnosti da otpočne nuklearni...

Po mišljenju Obaminih oponenata, njegova realna krivica sastoji se u nespremnosti da otpočne nuklearni rat sa Rusijom, Kinom, Iranom i Sirijom

Dok čitav svet prati šta se dešava u Ukrajini, Egiptu, Siriji i u evropskom parlamentu, nikome ne pada napamet kako mogu da se završe predstojeći takozvani elektorski izbori u SAD u novembru. Nezavisno od njihovih rezultata američka vojna mašina, koja je razmahnula svoje operacije u 150 zemalja sveta, uvek će biti povezana sa ekstremističkim ili drugim grupacijama u različitim regionima.

Amerika nije Evropa, ovde ne postoji takav pojam kao što je „uticaj elektora“, nema političkih koalicija. Ipak, u SAD su prisutne i druge snage. Tokom poslednjih 50 godina, posle ubistva Roberta Kenedija, čiju sam kandidaturu podržao pre svog odlaska u Vijetnam, posmatram kako se Amerika kotrlja na dole i postaje apsolutno nezdrava zemlja.

Mržnja i nepoverenje prema vladi veoma su moćna poluga za uticaj na američki narod. Mit broj jedan koji se nameće američkom društvu, jeste postojanje dve suprotstavljene partije. U stvari, republikanci i demokrate su praktično jednaki i slede iste ciljeve. Bezmalo svi izbori u SAD se falsifikuju. U nekom momentu obe snage se ujedinjuju i pridobijaju podršku sindikata, trgovaca drogom i kriminalaca i nastavljaju da kontrolišu organe lokalne samouprave, sudove i policiju.

Prava vlast pripada Republikanskoj partiji, partiji manjine koja nastavlja da upravlja Amerikom bez obzira na gubitak na izborima. Da je Albert Gor izabran za predsednika, ne bi bilo ni događaja od 11. septembra, ni rata s terorizmom, ni upada u Irak i Avganistan. Sem toga, Amerika se nalazi u uslovima ratnog stanja od 2011, a čuvari reda se ne obaziru na ljudska prava.

Amerika se sada nalazi u stanju klasnog i rasnog rata, pod pritiskom nebrojenih kriminalnih struktura povezanih sa oligarsima (predstavlja ih partija Grand Old) i sa republikancima, koji su u suštini pandan britanske desničarske partije UKIP.

Pogledajmo, koje su fundamentalne razlike između „konzervativaca“ i „natavista“, koje nam govore da oni slede iste ciljeve. Glavni problem tokom poslednje decenije bio je restrukturizacija američkog političkog sistema pomoću dve metode: mahinacija, i to preraspodela izbornih okruga radi obezbeđivanja visokog procenta na izborima za nepopularne ekstremističke kandidate, i druga – pokrenuta legalizacija neograničene korupcije koja se realizuje uz odobrenje Vrhovnog suda.

Imao sam iskustva u radu u specijalnim službama. Tokom svog rada više puta sam dobijao zadatak da osujetim pretnje od strane kriminalnih struktura koje su pokušavale da optuže ni za šta krive visoke funkcionere za pedofiliju, homoseksulizam ili iznuđivanje isključivo u ličnom interesu. Ja opisujem događaje od pre dvadeset godina. Još od tada uverio sam se da kriminal prožima čitav politički sistem Amerike. Te organizacije imaju ogromnu finansijsku podršku evropske elite.

Američka politika u „mikro razmerama“ nema zdrave logike. Razvijena je moćna kampanja protiv Obame, navodno, radi uspostavljanja „ustavnosti“ ili „lične slobode“. Međutim, takva kretanja organizovale su totalitarne grupacije. Umesto da pokušaju da okončaju rat, ubistva, torture u zatvorima, imperijalizam, Obamini protivnici propovedaju ideologiju neofšizma koju danas vidimo u Evropi.

Po mišljenju Obaminih oponenata, njegova realna krivica sastoji se u nespremnosti da otpočne nuklearni rat sa Rusijom, Kinom, Iranom i Sirijom, u nespremnosti da pokori Afriku i porazi islam da bi izgradio novi svetski poredak pomoću američkog „Talibana“ – zar to nije rasna mržnja, intelektualna degradacija i bezumlje?

Zašto tako mnogo obrazovanih Amerikanaca želi takvu budućnost svoje zemlje? Oni hoće da potčine svet stvarajući takav košmar o kojem Orvel nije mogao ni da sanja. A šta nas očekuje u bliskoj budućnosti? Republikanska partija zna odgovore.

Republikanska partija čvrsto je povezana sa Vol stritom. Cilj republikanaca je demontaža finansijskih tržišta. Posle dolaska na vlast 2000. psihički neuračunljivog predsednika, nadzor berzi, bankarskog i finansijskog sektora počele su da izvode pravne firme. Rezultat: uoči 2007. imali smo dva biliona i 550 milijardi duga.

Cenzura je postala još jedno dostignuće republikanaca. Buš je u SAD učinio nelegalnim drugačije mišljenje. Vi nikada nećete pročitati da je on odvozio opozicionere izvan grada, smeštao ih u privremenim logorima i oduzimao im telefone. Naravno, tamo je novinarima bilo zabranjeno. Isto tamo sprovođena su saslušanja, a zarobljenicima se čak nije dozvoljavalo da uzmu gutljaj vode i da odu u toalet. Predsednik Obama stavio je tačku na takvu praksu.

Republikanska partija podržava cenzuru na informacije o štetnosti GMO, nekih farmaceutskih preparata i aditiva. Sem toga, oni zatvaraju oči na to što se farmaceutske kompanije obračunavaju sa klijentima koji se obraćaju sudu. Za čitav period Bušove vladavine oni nisu pozvani na odgovornost.

Bogatstvo i vlast koncentrisani su u rakama malobrojnih i zato oni sebi dozvoljavaju potpunu neodgovornost i čine gnusne zločine – bilo da je to transport tona heroina u Rusiju ili likvidacija hrišćanskih zajednica u Siriji. Kada nam govore da je oko 2,5 miliona američkih građana u zatvorima – znajte da se još 10 miliona uslovno osuđenih sprema za prevremeno oslobađanje, ali će imati ograničena prava. U stvari, svi Amerikanci se plaše da se nađu u zatvoru, plaše se policajaca i istovremeno mrze svoju vladu.

U vojnom arsenalu SAD ima više od 200 miliona jurišnih pušaka koje se namenski ne koriste. Oko 40 miliona Amerikanaca prošlo je vojnu obuku i oni su vojni obveznici. Ove činjenice pružaju mogućnost za manipulaciju narodom i za širenje straha.

I mediji prave haos, ali jedan kutak istine može zapaliti vatru koja će uništiti tu laž.

Autor je urednik američkog časopisa Veterans Today

Prevela Ksenija Trajković

Izvor Fakti, 23. 06. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u