ALEKSANDAR VUČIĆ: NEĆU DOZVOLITI ULTIMATUME

Niko sa mnom ne razgovara na taj način, a ja pre neću da budem...

Niko sa mnom ne razgovara na taj način, a ja pre neću da budem predsednik srpske vlade nego da tako nešto dozvolim

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma, niti bi on lično tako nešto dozvolio.

“Vlada Srbije vodi politiku EU integracija, dobila je poverenje građana Srbije i da vodi politiku dobrih odnosa i sa Ruskom Federacijom i Vlada Srbije će takvu politiku i da vodi”, rekao je Vučić, odgovarajući novinarima na pitanje u vezi sa navodnim ultimatumima koje je Srbija dobila povodom situacije u Ukrajini.

“Naši prijatelji sa nama ne razgovaraju jezikom ultimatuma. Niko sa mnom ne razgovara na taj način, a ja pre neću da budem predsednik srpske vlade nego da tako nešto dozvolim”, rekao je premijer novinarima, nakon što je posadio drvo mira u beogradskoj Nadbiskupiji u znak obeležavanja predaje austrougarskog ultimatuma Srbiji, uoči početka Prvog svetskog rata.

Predsednik vlade je dodao da svakako postoje različite vizije o nekim stvarima, kao što je Južni tok, ali je istakao da i Srbija ima nekoliko pitanja.

Kako je naveo, to je dobar ugovor za nas: “Potekao gas ili ne potekao, on nam obezbeđuje 350 miliona evra i neka mi neko kaže gde ćemo da zaradimo tih 350 miliona evra”.

“Neka nam neko kaže kako to da objasnim našim građanima”, rekao je Vučić.

On je dodao da se Srbija nalazi na evropskom putu od kojeg neće odustati, da će biti stvari na koje možda neće moći da odgovori u skladu sa očekivanjima, ali da će se truditi i naglasio da smo svesni da imamo velike obaveze.

Vučić je poručio da će do 4. avgusta predstaviti rezultate rada vlade i da će građanima prezentovati da je 95 odsto od onoga što je obećano u ekspozeu i urađeno.

Izvor Tanjug, 23. jul 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u