POL KREG ROBERTS: JEDNOG DANA EVROPI SLEDI OTREŽNjENjE

Kada se to desi, shvatiće da Vašington za nju ne radi ništa osim što...

Kada se to desi, shvatiće da Vašington za nju ne radi ništa osim što je brani od nepostojeće „ruske pretnje“

Da li zapadna propaganda zaluđuje ikog drugog osim sebe?

Najnoviji apsurd koji stiže iz Ukrajine, EU i Vašingtona jeste da je humanitarna pomoć – koju Rusija i Crveni krst upućuju bivšim ruskim teritorijama na istoku Ukrajine – lukavstvo, prevara i izgovor za upad ruskih trupa. Ova maloumna laž nam otkriva da zapadna propaganda nema obzira prema elementarnoj inteligenciji ljudi na Zapadu.

Čak je i imbecilima jasno da Rusiji, ako želi da pošalje svoje snage u Ukrajinu, ne treba nikakav izgovor, a kamoli da se upušta u, ni manje ni više – nego zajednički poduhvat sa Crvenim krstom slanja humanitarne pomoći. Istočna Ukrajina, sledeći primer Krima, već je izglasala i nezavisnost od Kijeva i želju da se pridruži Rusiji. Ako bi Rusija i htela izgovor, ova odluka doneta pre par meseci je dovoljna. Štaviše, Rusiji ne treba izgovor da spasava Ruse pokolja u organizaciji marioneta Vašingtona, a kakav već doživljavaju Palestinci u Gazi.

Suprotstavljanje Vašingtona, njegovih EU vazala i marioneta u Kijevu dostavljanju humanitarne pomoći predstavlja očajnički pokušaj Zapada da svet ne sazna o ogromnim razaranjima naselja i infrastrukture, kao i stradanjima civila koje je proizveo Vašington i njegove marionete na ovim bivšim ruskim teritorijama i koji su direktno ugroženi rusofobnim kriminalcima koje je na vlast doveo Vašington.

Dementni NATO generali, komanda Pentagona i američki senatori šire paniku o predstojećoj ruskoj invaziji – ne samo Ukrajine već i Baltičkih zemalja, Poljske… zapravo čitave Evrope. Ova histerija obuzima Zapad uprkos nepostojanju bilo kakvog dokaza niti bilo kakve naznake o ruskim pripremama ili razlozima za ovakvu invaziju. Isti taj predsednik Putin imao je bivšu rusku provinciju Gruziju na dlanu, a ipak je nije okupirao.

Među dezinformisanom i propagandom zaluđenom američkom populacijom pitanje dana je: „Kako da zaustavimo Ruse?“ Tako je korumpirani režim Baraka Obame ponovo spremio Amerikance za rat.

Nada za mir je da će sankcije koje je Rusija uvela, kao odgovor na sankcije uvedene njoj a na koje je Vašington prisilio svoje evropske vazale, završiti preko leđa obmanutih američkih poreskih obveznika. Poljska vlada je zahtevala da Vašington otkupljuje jabuke i poljoprivredne proizvode jer je Vašington onemogućio prodaju tih proizvoda Rusiji. S obzirom da je Poljska zemlja koju je Vašington izabrao za postavljanje američkih raketnih baza uperenih protiv Rusije, poljska vlada ima svoje adute. Onog trenutka kada Vašington popusti zahtevima Poljske, suočiće se sa sličnim zahtevima teško pogođenih Grčke i Austrije, a i ostalog dela Evrope – da kompenzuje troškove koje su sankcije Vašingtona proizvele njegovoj vazalnoj populaciji.

Prevara koju su Sjedinjene Države izvršile u 21. veku je bez presedana. Nikada se u istoriji nešto slično nije desilo. Ne samo kada su u pitanju brojne prevare u vezi sa ratovima (Avganistan, Irak, Somalija, Irak-dva, Sirija, Ukrajina, zamalo i Iran, kao i nelegalne aktivnosti Vašingtona u Pakistanu i Jemenu), već i finansijske prevare izvršene u svetu. Među rezultatima prevara sa Volstrita su evropska dužnička kriza, narušavanje nacionalnog suvereniteta evropskih zemalja kroz otkup državnih dugova od strane MMF-a i osiromašenje „spasenih“ Grčke, Italije, Španije, Portugalije i Irske, zajedno sa istočnoevropskim zemljama.

Jednog dana Evropi sledi otrežnjenje. Kada se to desi, shvatiće da Vašington za nju ne radi ništa, osim što je brani od nepostojeće „ruske pretnje“, uz ogromne troškove, i koristi je kao sredstvo u borbi za hegemoniju širom sveta. Pre ili kasnije, Evropa mora da shvati da uloga koju joj je dodelio Vašington nije u njenom interesu i vodi direktno u svetski rat, u kojem će prva žrtva upravo biti ona sama.

Prevod Aerial6

Izvor Blog Pola Krejga Robertsa/Stanje stvari, 15. 08. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u