ALEKSANDAR ZAHARČENKO: TELIMA NEKIH ŽRTAVA IZ MASOVNIH GROBNICA NEDOSTAJU UNUTRAŠNjI ORGANI

Lično sam video takva tela u dve grobnice. Bio im je razrezan grudni koš...

Lično sam video takva tela u dve grobnice. Bio im je razrezan grudni koš i „pokidana” stomačna duplja

U okolini Donjecka dosad su otkrivene tri masovne grobnice sa telima žrtava ukrajinske „kaznene ekspedicije”.

Premijer Donjecke Republike, Aleksandar Zaharčenko, otkrio je još strašniju istinu. Da u telima nekih žrtava nedostaju – svi unutrašnji organi.

„Lično sam video takva tela u dve grobnice. Bio im je razrezan grudni koš i „pokidana” stomačna duplja. To je ili posledica hirurške intervencije ili nekog specifičnog ranjavanja. Posedujemo, međutim, informacije da je ukrajinska nacionalna garda „sekla” i zarobljenike i sopstvene ranjenike radi vađenja organa” – ispričao je Zaharčenko.

Premijer DNR ipak naglašava da „poslednju reč” mogu imati lekari – specijalisti. Pogotovo što su mnoga tela u odmakloj fazi raspadanja.

Na teritorijama koje su bile pod kontrolom ukrajinske „kaznene ekspedicije” dosad su otkrivene četiri masovne grobnice sa telima civila i šest – sa telima ukrajinskih vojnika.

Zaharčenko je uveren da će biti otkriveno još dosta takvih „bratskih grobnica” – čim počne potraga za njima u okolini Telmpaljova, Jenakijeva, Starobeševa i niza drugih naselja Novorosije.

Zaharčenko je ukazao na još jednu „strašnu okolnost”: da ima tela civila koja su obezglavljena, a i da su nekima odsečeni udovi.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije, danas je, inače, ukazalo da su prostor oko Nižnje Krinke, gde je pronađena velika masovna grobnica – držali pripadnici ukrajinske 25-te Padobranske brigade i bataljona „Ajdar”.

Izvor Fakti, 24. 09. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u