SRPSKI FIJAT U RUSIJI

“Za Srbiju je sada dobra prilika da zauzme dobro mesto na ruskom tržištu”, rekao...

“Za Srbiju je sada dobra prilika da zauzme dobro mesto na ruskom tržištu”, rekao je Putin

U razgovoru sa Aleksandrom Vučićem, Vladimir Putin je istakao da se trgovinsko-ekonomski odnosi dve zemlje uspešno razvijaju, te da će na današnjim sastancima biti mnogo tema za razgovor, uključujući i kvote za izvoz “Fijata” u Rusiju.

“Imamo o čemu da razgovaramo. To uključuje i automobilsku industriju. Imajući u vidu naše odnose, mogli bismo da se dogovorimo o nekim kvotama za izvoz automobila u Rusiju”, rekao je Putin na početku razgovora sa Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.

Kao jednu od oblasti koja ima prespektivu za dalji razvoj saradnje, Putin je naveo poljoprivredu.

“Za Srbiju je sada dobra prilika da zauzme dobro mesto na ruskom tržištu”, rekao je Putin, pomenuvši i mogućnost kreditiranja srpskih poljoprivrednih preduzeća.

Takođe, Putin je ukazao na mogućnost da poljoprivredni proizvođači iz Evrope ulažu zajedno sa ruskim u Srbiji kako bi se potom ti proizvodi plasirali u Rusiju.

Konstatovao je i da je obim trgovinske razmene u prvoj polovini ove godine značajno porastao.

“Srbija nikada neće zaboraviti ruske žrtve”

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nikada neće zaboraviti učešće ruskih trupa u oslobađanju srpske prestonice i veliki broj života položenih za slobodu Beograda i Srbije.

“Dobro došli u Srbiju, zadovoljstvo mi je što ćete uveličati današnji praznik građana Srbije i Beograda. Srbija nikada neće zaboraviti učešće ruskih trupa, veliki broj položenih života da bi Srbija danas bila slobodna”, poručio je Vučić predsedniku Putinu.

Premijer je istakao i da će Putina čekati više do 100.000 ljudi koji će, zajedno sa njim, posmatrati vojnu paradu u čast 70 godina od oslobođenja Beograda od fašizma.

Vučić je rekao da je dobra vest za obojicu i to što robna razmena dostiže do 26 milijardi dolara, kao i da je Srbija jedina evropska zemlja koja može da izvozi svinjsko meso u Rusku Federaciju.

Vučić je dodao da će taj izvoz ubuduće biti i veći i da je Srbija spremna za to.

Izvor RTS, 16. oktobar 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u