PROTEST TREĆE SRBIJE: OBUSTAVITE MEDIJSKU HAJKU NA ALEKSANDRA KONUZINA!

Posle Konuzinove najave nove spoljnopolitičke orijentacije Rusije, u kojoj je ključna stvar koncept Evrope...

Posle Konuzinove najave nove spoljnopolitičke orijentacije Rusije, u kojoj je ključna stvar koncept Evrope nacija i nacionalnih država, očigledna je nervoza atlantističkih krugova

Treća Srbija smatra neprimerenim i nedopustivim da se protiv bivšeg ambasadora Ruske federacije u Srbiji Aleksandra Konuzina vodi brutalna medijska hajka. U uređenim državama se predstavnici drugih država nikada ne spominju na ličnoj osnovi, a pogotovo kada su ta lica još uvek u aktivnoj službi svoje države, rekao je Miroslav Parović predsednik Treće Srbije.

Prema njegovim rečima za bivšeg ambasadora, a sadašnjeg savetnika u Ministarstvu odbrane, Aleksandra Konuzina, u Srbiji postoje nepodeljenje simpatije.

„To sam mogao da vidim i doživim kada smo zajedno prisustvovali vojnoj paradi u Beogradu i kada su stotine prisutnih građana prilazili da se pozdrave sa gospodinom Konuzinom. Izgleda da je upravo ova vrsta ugleda koju gospodin Konuzin uživa u Srbiji poslužila i kao motiv za pokušaj medijskog linča“, rekao je Parović.

Prema njegovim rečima posle najave nove spoljnopolitičke orijentacije Ruske federacije u kojoj je ključna stvar koncept Evrope nacija i nacionalnih država, očigledna je nervoza atlantističkih krugova, a posebno njihovih eksponenata na Balkanu.

„Treća Srbija će nastaviti da aktivno radi na tome da naša zemlja bude deo novog evropskog dogovora i da kao takva zauzme centralnu poziciju u ovom delu Evrope. Lično znam, a velika većina Srbije oseća da nam je gospodin Aleksandar Konuzin saveznik i iskreni prijatelj na tom putu“, rekao je Parović

Autor Zorana Jevtić

Izvor Kurir, 31. 10. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u