MILAN BEKO RANjEN ISPRED KUĆE

Beko je u bolnicu dovezen bez svesti a sa njim je bio vozač. Kako...

Beko je u bolnicu dovezen bez svesti a sa njim je bio vozač. Kako nam je rečeno, Beko se trenutno nalazi u operacionoj sali

Biznismen Milan Beko ranjen je danas oko 17.50 sati sa dva metka ispred svoje kuće na Senjaku, saznaje Blic. Kako nezvanično saznajemo, on je odmah prebačen u beogradski Urgentni centar. Beko je u bolnicu dovezen bez svesti a sa njim je bio vozač. Kako nam je rečeno, Beko se trenutno nalazi u operacionoj sali.

– Beko je zadobio povrede abdomena. Za sada je stabilno, pada mu pritisak, ali operacija se za sada odvija uspešno – rekao je za „Blic“ jedan od lekara Urgentnog centra.

Kako saznajemo, u operacionu salu je ušao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prema prvim informacijama iz policije, Beko je upucan u sačekuši ispred svoje kuće. Nepoznati napadač je Beka čekao u žbunju. Kada se Bekov automobil zaustavio ispred kuće, napadač je prišao vozilu i dva puta pucao Beku u stomak dok je izlazio iz automobila.

Beka je u bolnicu dovezao njegov vozač, koji mu je ujedno i telohranitelj.

Policija traga za napadačem, a uviđaj je u toku. Kako javlja reporter Blica, na mestu napada su pronađene dve čaure, a na vetrobranu Bekovog automobila vide se rupe od metka. Ulicu je potpuno blokirala policija, a na mesto ranjavanja pristižu brojne novinarske ekipe. Za sada se nije pojavio niko od članova porodice Milana Beka.

Reporter „Blica“ javlja da se ispred Urgentnog centra okupljaju Bekovi prijatelji, među kojima i Toplica Spasojević i Milorad Vučelić.

Biznismen Milan Beko nije član ni jedne stranke, mada je bio ministar u vladama SPS, ND i JUL. Učestovao je u nekoliko najvećih privatizacija, a u poslednje vreme pominjao se kao kandidat za direktora „Železnica Srbije“. 

Beko je rođen u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Bio je i predsednik UO kragujevačke “Zastave”, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mlekara, “Knjaz Miloša”, “Luke Beograd”, kao i privatizaciji “Večernjih novosti” i “C marketa” sa Miroslavom Miškovićem. Otac je četvoro dece.

Izvor Blic, 14. 11. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u