SRPSKA PETA KOLONA NA KINESKOM SAMITU U BEOGRADU

Kako su se jedan petokolonaški funkcioner i petokolonaške novine potrudile da, kao slučajno, gde...

Kako su se jedan petokolonaški funkcioner i petokolonaške novine potrudile da, kao slučajno, gde treba pošalju poruku o opstrukciji srpsko-kineske saradnje

Kinezi su juče poludeli kad su čuli da Vlada Srbije traži odlaganje potpisivanja ugovora o zajmu za termoelektranu „Kostolac B“, što treba da se ozvaniči tokom samita Kine i 16 država centralne i istočne Evrope, koji je juče počeo u Beogradu.

Li Mančang, kineski ambasador, besan je izleteo iz Vlade kad je saznao da bi zvanični Beograd da menja dogovoreno. Kurir je otkrio ovaj diplomatski skandal kad je uhvatio SMS prepisku između direktora „Elektroprivrede Srbije“ Aleksandra Obradovića i Gorana Đokovića, strica tenisera Novaka Đokovića.

Obradovića smo uslikali na ekonomsko-trgovinskom forumu u Sava centru.

– Gde si? Krenulo ludilo – napisao je Obradović Đokoviću.

– J… ga, ne dođe sinoć – prekoreo je Đoković Obradovića, zamerajući mu što je iskulirao delegaciju Kine.

– Ti ne shvataš šta ti pričam… Sad smo Antić (ministar energetike, prim. aut.) i ja obavestili kineskog ambasadora da tražimo odlaganje potpisa ugovora o zajmu za „Kostolac B“. Ambasador je poludeo od besa i izleteo iz kancelarije Vlade Srbije… Ja sam sad na crnoj listi Kineza i neka me sad… – odgovorio je Obradović.

Goran Đoković biće jedan od direktora buduće kineske kompanije za izgradnju infrastrukture u jugoistočnoj Evropi sa sedištem u Beogradu.

Izvor Kurir, 17. 12. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u