POKRET ZA SRBIJU: APEL ZA ZAŠTITU USTAVNOG UREĐENjA I BEZBEDNOSTI REPUBLIKE SRBIJE

Srbija je ozbiljno ugrožena dubokim penetriranjem u poslednjih 15 godina pojedinaca i struktura NATO...

Srbija je ozbiljno ugrožena dubokim penetriranjem u poslednjih 15 godina pojedinaca i struktura NATO u sve pore državne organizacije Republike Srbije

Predsedniku Republike Srbije, Vladi Republike Srbije,
Narodnoj skupštini Republike Srbije, Ustavnom sudu Republike Srbije, Republičkom javnom tužiocu, javnosti

1. Predsednik Republike Srbije g. Tomislav Nikolić okarakterisao je 4. februara 2015, kao „drastično kršenje Rezolucije 1244 SB UN“ formiranje „oružanih snaga Kosova“ uz punu podršku SAD i NATO, koje je, dva dana ranije, za ovu godinu najavio tzv. ministar Hašim Tači, posle razgovora u Pentagonu. Nismo primetili da je predsednik Vlade Republike Srbije g. Aleksandar Vučić u svojim razgovorima sa najvišim predstavnicima SAD i NATO u Minhenu 6. i 7. februara, uopšte spomenuo ovaj najnoviji od agresivnih akata SAD i NATO, u neprekinutom nizu od 2000. godine do danas, kojima se krši Rezolucija 1244 SB UN, pa čak i ignorišu briselski pregovori o Kosovu i Metohiji, iako je, po službenoj dužnosti, bio obavezan da bar zatraži objašnjenje. Osim toga, u svom istupanju na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, predsednik Vlade je izjavio „mi Srbi smo jedan od šampiona po broju ratova koje smo vodili od 19. veka do nedavno: iskusili smo najteže situacije, patili puno, izgubili pola muškog stanovništva, učinili smo dosta loših stvari drugim ljudima…“. U situaciji kada se NATO i njegove vodeće članice, pre svih SAD i Velika Britanija, koje su izvršile oružanu agresiju na Srbiju, i dalje ponašaju agresivno i unilateralno, o čemu svedoči i 15. januara javno izrečeni zahtev ambasadora SAD pri OEBS da se Kosovo uključi u rad ove međunarodne organizacije, snishodljivo ponašanje naših najviših predstavnika na međunarodnoj sceni je krajnje neprimereno i štetno po ustavno uređenje i bezbednost Republike Srbije. Sa glavnim izvršiocima agresije na Srbiju i glavnim pokroviteljima terorizma, narkomafije i trgovine ljudskim organima, koji pritom nastavljaju da krše Rezoluciju 1244 SB UN odnosi se moraju dovesti u okvire adekvatne njihovom ponašanju, Ustavu i Krivičnom zakoniku Republike Srbije, a ako se Evropska Unija ne ogradi od njihovog ponašanja i odnosi sa njom moraju po tom osnovu biti redukovani, što uključuje i prekid briselskih pregovora. Srbiji nisu potrebni inostrani posrednici da bi izvršila svoju ustavnu obavezu i efikasno rešavala probleme svojih građana na Kosovu i Metohiji, čiji je život drastično pogoršan u periodu u kome NATO najpre krši Povelju UN, pa zatim zloupotrebljava mandat dobijen od SB UN.

2. Pozivajući se na izvore u Vladi Republike Srbije, mediji su nas pre tri dana izvestili da je za konsultantske usluge – formiranje timova u kabinetu predsednika Vlade angažovana firma „Tony Blair Associates“, bivšeg britanskog premijera, protiv koga, i pored svih političkih pritisaka, još nije okončan postupak za najteže zločine pred srpskim pravosuđem. U sklopu tog agažmana, jedno predavanje je već održao raniji Blerov savetnik za medije Alister Kembel, glavni propagator NATO agresije na našu zemlju. Sindikat srpske policije je 3. januara obavestio javnost da je na mesto savetnika ministra za reformu MUP-a doveden Britanac Amadeo Votkins, nekadašnji savetnik Borisa Tadića u MO za anuliranje naše Vojske. Pukovnik Goran Jevtović, raniji savetnik načelnika generalštaba, iznosi u seriji svojih tekstova detalje o demontiranju Vojske po komandi NATO-a, i o specijalnom položaju „NATO Military Liaison Office“ u zgradi i u strukturi MO, koji je takav da obesmišljava pojam državne i vojne tajne. Zahtevamo od Vlade Srbije i njenih nadležnih službi da objavi koliko je stranaca, a posebno iz zemalja NATO, i pre svega iz SAD i Velike Britanije angažovano na stalnim ili povremenim poslovima ili ima dostup radu i dokumentima u Vladi, njenim ministarstvima, službama i agencijama, Vojsci i Policiji Srbije, kao i NBS, kao i bliže podatke o njima – imena, funkcije, činove, državljanstvo, kao i pripadnost stranim vladinim ili nevladinim organizacijama.

Duboko zabrinuti da su nezavisnost, integritet, ustavno uređenje i bezbednost i dostojanstvo Republike Srbije, kao i njene javne finasije i privreda, ozbiljno ugroženi dubokim penetriranjem u poslednjih 15 godina pojedinaca i struktura NATO u sve pore državne organizacije Republike Srbije, odlučili smo se da ovaj Apel uputimo u formi otvorenog pisma, jer smatramo da je dovođenje bezbednosti Republike Srbije na adekvatan nivo – pitanje koje se tiče svih njenih građana i zahteva njihovu podršku.

Pozivamo sve nadležne državne organe, da u okviru svoje ustavne i zakonske nadležnosti, preduzmu po ovim pitanjima sve što je u njihovoj moći, posebno imajući u vidu povezanost navedenih okolnosti sa članovima 305, 306, 307, 315, 316, 318, 319, 320, 321, 359, 361, 369, 371, 372, 375, 376, 383, 384, 386, 388, 391, 393, 415, 419, 420 i 173 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Pozivamo građane Srbije i njihove stranke i organizacije, kao i sredstva javnog informisanja da podrže ovaj Apel i da daju svoj doprinos rasvetljavanju navoda, činjenica i pitanja sadržanih u njemu i na taj način daju svoj doprinos zaštiti ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije.

U Beogradu, 9. februara 2015. g.

Predsednik
Vladimir Kršljanin

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u