NE MOŽE!

  BRANKO PAVLOVIĆ Ne može se trpeti više samovlašće koje je na delu. To...

 

BRANKO PAVLOVIĆ

Ne može se trpeti više samovlašće koje je na delu. To znači da je izvršna vlast izašla iz bilo kakavih okvira zakonitosti

Ne mogu se odlukom vlade, dogovorom u Briselu ili bilo kakvim pozivanjem na „Briselski sporazum“ uređivati pitanja teritorijalne orgnizacije, nadležnosti i sastava sudova.

Ne može odlukom vlade zato što je to materija koja se uređuje zakonom. Kada govorimo o organizaciji i nadležnosti sudova, odnosno, kada govorimo o sastavu sudova, to je u isključivoj nadležnosti Visokog saveta sudstva, i to na osnovu ustava i zakona.

Ne može pozivanjem na „Brisleski sporazum“ zato što je Ustavni sud rekao da to nije pravni akt. Da je „Briselski sporazum“ međunarodni ugovor, onda bi se postavilo pitanje njegove veće pravne snage od zakona, ali bi onda i bio podložan oceni ustavnosti. Pošto nije, a nije ni bilo koji drugi pravni akt, makar manje snage od zakona, onda se na njega nije moguće pozivati kada se govori o ovim pitanjima.

Ne može se i ne sme trpeti više samovlašće koje je na delu. To znači da je izvršna vlast izašla iz bilo kakavih okvira zakonitosti.

Ne može se ćutati više o tome da su Vučić i ostali u izvršenju vrlo ozbiljnih krivičnih dela. Ne može se ćutati ili šaputati o tome da to što oni potpisuju i imaju nameru da sprovode u operativnom smislu znači:

1. Da se ukidaju sudovi Republike Srbije na teritoriji KiM;

2. Da sudovi na teritoriji KiM ubuduće sude kao deo vlasti tzv. Republike Kosovo, pod njenim grbom, nazivom, zastavom i zakletvom i po njenim tzv. zakonima i samo od strane lica koja imaju njeno državljanstvo, makar dvojno;

3. Da će suditi sudije koje nisu sudije Republike Srbije, nemaju naše državljanstvo i nisu položili zakletvu na vernost Ustavu Republike Srbije;

4. Da nikada nijedna presuda neće moći da bude razmatrana, makar u poslednjoj instanci, pred sudovima Republike Srbije, odnosno da će sve odluke u konačnom ishodu po redovnim i vanrednim pravnim lekovima donositi Priština;

5. Da je „bojazan kako neće biti dovoljno sudija“ ustvari svest o tome da sudije neće hteti da pređu da sude u tzv. Republici Kosovo i da će ostati da budu sudije Republike Srbije. Njima ne može prestati sudijski mandat i do penzije imaju pravo na sudijsku platu iz budžeta Republike Srbije.

nopasaran02 resized

Ne može se više trpeti zamazivanje očiju građanima temama o pozivnom broju, Trepči, Telekomu, EPS, kada je reč o KiM, iako sve su to važna i za Srbiju opasna pitanja sa ekonomskim i simboličkim značenjem. Prećutkivati izdaju koja je na delu zbog toga što predaja sudova tzv. Republici Kosovo predstavlja priznanje te tzv. države u punom smislu te reči zato što se Vučić odrekao bilo kakve nadležnosti, bilo koje sudske instance u Srbiji nad tzv. sudovima Republike Kosovo i na taj način je grana vlasti Republike Srbije predata drugoj državi, a to je suštinsko priznanje te države.

Ne može se zavaravati tužilac da neće sam krivično odgovarati zbog toga što ne pokreće postupak protiv Vučića. Ne može i neće biti ni kompromisa ni oprosta za ovakva nedela.

Politika
Pratite nas na YouTube-u