PRETNjA IZ AMERIKE ILI DžON KERI: SRBIJA „NA LINIJI VATRE“ U KONFLIKTU VAŠINGTONA I MOSKVE

„Radi se o Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji i drugim mestima: Gruziji, Moldaviji, Pridnjestrovlju...

„Radi se o Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji i drugim mestima: Gruziji, Moldaviji, Pridnjestrovlju – oni su na liniji vatre“

Prema rečima državnog sekretara SAD Džona Kerija, nekoliko evropskih zemalja se nalazi „na liniji vatre“ u konfliktu između Moskve i Vašingtona.

„Radi se o Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji i drugim mestima: Gruziji, Moldaviji, Pridnjestrovlju – oni su na liniji vatre“, izjavio je Keri, odgovarajući na pitanje novinara o sve većem uticaju Rusije u Evropi, a prenosi RIA „Novosti“.

Da su pritisci na Srbiju sve žešći zbog „balansiranja“ u spoljnoj politici potvrđuju i napadi ruske državne televizije “Rusija danas” (RT), koja je protekle nedelje žestoko, bez biranja reči, napadala Aleksandra Vučića i srpsku vladu.

Neposredni povod bilo je angažovanje za potrebe Vlade konsultantske kuće Tonija Blera, bivšeg premijera Velike Britanije

U Vladi Srbije smatraju da se Moskva plaši da se Beograd okreće Zapadu, a pravi okidač su bili razgovori Vučića sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom o snabdevanju Srbije američkim gasom.

Izvor Blic, 24. 02. 2014.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u