ALEKSANDAR VUČIĆ: VLADA NEMA PODRŠKU ELITE

Premijer Srbije rekao je da neki put pomisli kako problem Srbije nisu ni njena...

Premijer Srbije rekao je da neki put pomisli kako problem Srbije nisu ni njena prošlost niti njena sadašnjost, već odsustvo želje da se ode u budućnost

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neki put pomisli kako problem Srbije nisu ni njena prošlost, niti njena sadašnjost, već da mu se čini da je problem svako odsustvo želje da se ode u budućnost.

„Budućnost je previše neizvesna, zahteva previše truda, zavisi od nas samih, traži da joj posvetimo i vreme i rad, jednom rečju previše je zahtevna, bar za nas“, naveo je Vučić u autorskom tekstu „Moj odgovor Njima“ u listu „Blic“.

Zato i danas ova vlada, bez obzira na priče o tome da je sveprisutna, da sve kontroliše i da utiče na ama baš sve u društrvu i državi, nema podršku tog istog društva ili bar njenog najelitnijeg dela u onome što je osnov svake budućnosti, rekao je premijer i dodao: „Osuđeni smo na to da sanjamo sami“.

Prema njegovim rečima, rad nije ideologija, mnogo traži od svakoga od nas i zato je jeste lakše baviti se se nekim drugim.

„Pa kada dođe Vladimir Putin – aha, prodali su se Rusima. Odustali su od Evrope i ugrozili budućnost moderne Srbije. Kada dođe Toni Bler – aha, ulazimo u NATO, ili pričamo o medijskim manipulacijama. Valjda znaju šta bi oni radili, o čemu bi oni razgovarali“, naveo je Vučić.

„I kome da objasniš da su teme, sa Putinom, bile reforme i investicije, dakle rad, i da je osnovna tema sa Blerom bila efikasnost, opet u radu. I da je osnovna tema sa Evropom – rad, i da sa Kinom, Azerbejdžanom, Ujedinjenim Emiratima…opet razgovaramo – o radu“, rekao je premijer.

On je naglasio da deo Srbije, „ujedinjen u svojim sumanutim ideologijama, živi od priča“. „Hrani se njima, navučena je na njih više nego na bilo koji porok koji se može zamisliti“.

Zato se danas, smatra premijer, niko i ne bavi rezultatima ove vlade, niti i jednom brojkom koja govori o tome da je to, što smo radili, dalo rezultate.

„To priznanja dolaze iz sveta, i to onog njegovog najvrednijeg i najrazvijenijeg dela“, istakao je Vučić.

„Važnije je, bar prema naslovima u novinama, ukrajinski scenario (o tom scenariju govorio je samo jedan od lidera bivšeg režima), i Putinov udar na Srbiju, i to što ćemo, sigurno, ponovo biti poplavljeni, i to što 300.000 Srba razmišlja o samoubistvu…“, naveo je Vučić.

„I zato svim besposlenim teroretičarima zavare još jednom da ponovim. Ova zemlja, pod ovom vladom, nastaviće da razgovara i sa Rusima, Amerikancima, Kinezima, Arapima, Nemcima, Bugarima, pa ako treba i sa vanzemaljcima – o samo jednoj stvari. O radu“, rekao je on.

„Dobili smo mandat da budemo mravi. A cvrčci… oni su, plašim se, otpevali, baš na tim poslednjim izborima. Neće više biti takve Srbije. Bez obzira na to koliko se trudili, ujedinjeni ideolozi, da je vrate, i bez obzira na svu pomoć koju imaju kroz proročko štampanje i emitovanje raznih katastrofa“, rekao je Vučić.

Ova zemlja se, naglasio je premijer, ipak odlučila na nešto drugo, „za onaj scenario u kojem će mnogo više od 300.000 ljudi da radi“.

„Ja bar radim na tome. Svakog dana. Nastaviću i neće me zaustaviti“, poručio je premijer Vučić u autorskom tekstu za list „Blic“.

Izvor Blic/Tanjug/Novosti, 02. mart 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u