PISMO POROŠENKU ILI SINDROM UKRAJINSKIH BOTOVA

Kada će u Informacijskoj vojsci Ukrajine biti sprovedena rotacija radi lečenja i odmora? Zdravo,...

Kada će u Informacijskoj vojsci Ukrajine biti sprovedena rotacija radi lečenja i odmora?

Zdravo, uvaženi Petro Oleksійovič, dragi naš Predsedniče! Piše vam žena borca Informacijske vojske Ukrajine Mikole Ničiporuka.

Evo već skoro mesec dana kako moj muž izgara na informacijskim frontovima. Ratuje hrabro, ne uzmiče pred zalutalim fajlovima, i već je personalno nagrađen žuto-plavom fleškom. Međutim, u poslednje vreme s mužem su počele da se dešavaju čudne stvari, po svemu sudeći, kao rezultat neke kontuzije, zadobijene u borbi.

Tako, nedavno, kada sam ga pozvala: „Mikola, hajde da jedeš“, okrenuo se, odgovorio: „Ja nisam Mikola, pogrešila si, soldatušo…“, i ponovo navalio na monitor.

Ja sam se malo začudila i rekla da mu je ponekad potrebno da se odmori od kompjutera, na šta je on odgovorio da on kompjuter nema i nikada ga nije imao, i uopšte, da on sada šeta parkom sa psom, a mene vidi prvi put.

Tu sam se već sasvim uplašila zato što mi nemamo nikakvog psa.

Rešila sam da telefoniram prijateljici i posavetujem se s njom, zato što i njen suprug služi u Informacijskoj vojsci Ukrajine, kao komandir odeljenja.

Nisam uspela ni da se pozdravim, kad je prijateljica zaridala u slušalicu i saopštila mi da se bataljon njenog muža već nedelju dana nalazi opkoljen, u kotlu, na nekakvom moskaljskom sajtu.

porosenkovojskaNjih su tamo stisli sa svih strana i žestoko ih troluju, zbog čega njen muž već nedelju dana stenje i plače pored kompjutera, ništa ne jede, strašno je požuteo i počeo nezgodno da miriše, zato što ih vatniki ne puštaju čak ni do toaleta. Komanda ih je prepustila sudbini, slobodne akaunte su potrošili, a mnogi borci više nisu u stanju da pružaju otpor zato što su im se vrhovi prstiju izlizali do kosti.

Uz sve to – moskalji ih bombarduju teškom reaktivnom informacijom o kursu grivne, usled čega su pali mnogi momci.

Tu sam shvatila da su moji problemi u poređenju s problemima moje prijateljice sušta glupost i spustila sam slušalicu.

Ali juče sam se osećala naročito tužno. Ujutro smo pili čaj, i naš petogodišnji sin je pitao zašto na stolu nema njegovih omiljenih piroški.

I tu je suprug počeo da viče da je sto prepun svakakvih piroški, pita i torti. Dečak je zaplakao i rekao da ništa ne vidi. Muž je skočio, nazvao ga potplaćenim kremaljskim botom, odrezao nožem parče nevidljive torte, posekavši stolnjak, potom strpao nevidljivo parče u usta, navukao na lice vunenu čarapu i strojevim korakom odmarširao do kompjutera.

Odlučila sam da vam pišem, uvaženi Petro Oleksійovič, zato što imam pitanje – kada će u Informacijskoj vojsci Ukrajine biti sprovedena rotacija radi lečenja i odmora?

I još jedno pitanje: hoće li za pripadnike Informacijske vojske biti nekog popusta na električnu energiju? Dobili smo fakturu, i ja sam dva puta padala u nesvest računajući cifre.

Suprug mi je već rekao da lažem, da se živi bolje, da je sve veselije, da je komunalka u Ukrajini bila i da će uvek biti besplatna, zato što je Ukrajina najkrupniji proizvođač električne energije ne samo na planeti nego i u čitavom Sunčevom sistemu.

S poštovanjem, Oksana Ničiporuk

Preveo Ž. NIKČEVIĆ

Rurikblog

Svet
Pratite nas na YouTube-u