TREĆA SRBIJA: KRAJNjE JE VREME DA SE DRŽAVA I NIS URAZUME

Situacija u našoj zemlji je vrlo napeta, i zapaliti je može svako ko udari...

Situacija u našoj zemlji je vrlo napeta, i zapaliti je može svako ko udari u bolne tačke našeg društva

Jučerašnji najavljeni protesni skup ispred upravne zgrade Naftne industrije Srbije u Novom Sadu, iako je zabranjen od strane policije, neminovno pokreće dva važna pitanja.

Da li je bilo ko od nadležnih državnih organa ozbiljno shvatio upozorenja koje je Treća Srbija u javnost iznela pre nešto više od dva meseca? Ovo pitanje je namenjeno nadležnim državnim organima koji su zaduženi za bezbednost svih nas!

Podsećanja radi, mi smo na konferenciji za medije 11. 12. 2014. godine taksativno naveli šta će se dešavati u Srbiji i regionu, i kao jednu od najvažnijih aktivnosti označili smo protesne skupove ispred upravne zgrade NIS-a. Kao nekoga ko koordiniše aktivnosti u vezi sa destabilizacijom Srbije naveli smo Srđu Popovića i njegovu organizaciju KANVAS. Takođe, na pomenutoj konferenciji za medije rekli smo da će se i u regionu, a posebno u Makedoniji i Mađarskoj, vršiti tzv. „obojene revolucije“.

Od naše konferencije prošla su tri meseca, a u tom periodu organizovano je nekoliko mitinga protiv Viktora Orbana u Mađarskoj, dok je u Makedoniji uvedeno vanredno stanje i pohapšena opozicija zbog sumnje da sprema državni udar. Takođe, Srđa Popović je u SAD promovisao svoju knjigu o tehnikama izazivanja revolucija, UAE još uvek smatraju KANVAS terorističkom organizacijom, mediji u Rusiji pišu o umešanosti KANVAS-a u rat u Ukrajini i u provociranje obojenih pokreta ubistvom ruskog opozicionara Borisa Nemcova. U Srbiji se svaki dan najavljuju i održavaju protesni skupovi što od strane liberalnih, što od strane „patriotskih“ krugova.

Da li je menadžment Naftne industrije Srbije na čelu sa Kirilom Kravčenkom svestan značaja svojih odluka i koju odgovornost danas ima?

Mi iz Treće Srbije moramo da upozorimo Kirila Kravčenka da se on nalazi na čelu firme čija svrha postojanja nije isključivo profit. Naftna industrija Srbije je strateška kompanija, koja se u isto vreme nalazi u vlasništvu i Srbije i Rusije. NIS je simbol strateških odnosa Rusije i Srbije, no potezi koje povlači menadžment kompanije ne samo da ne doprinose slici dobrih odnosa već direktno pomažu svima onima koji žele da srpsko-ruske odnose svedu na najniži mogući nivo. Situacija u našoj zemlji je vrlo napeta, i zapaliti je može svako ko udari u bolne tačke našeg društva. Mi želimo da upozorimo srpsko-rusko preduzeće da može isprovocirati veliki politički požar, a da to ni ne želi.

Kap koja je prelila čašu bila je najava otpuštanja više od 200 radnika NIS-a od kojih su mnogi invalidi, pa čak i vojni invalidi koji su povređeni u toku rata na Kosovu i Metohiji. Ako širi menadžment kompanije nije razumeo značaj ove radnje, želimo da skrenemo pažnju samoga Kirila Kravčenka na nedopustivost ovakvog tretiranja branioca integriteta države Srbije na Kosovu za koji se zvanična Rusija tako snažno zalaže.

Zbog celokupne situacije pozivamo i vlast u Srbiji i menadžment NIS-a da se urazume i da počnu da rade posao tako da ne ugroze stabilnost Republike Srbije i odnose naše dve zemlje.

Mi iz Treće Srbije smo spremni da budemo partneri u ojačavanju odnosa Srbije i Rusije, a posebno želimo da pomognemo da gasovod od Bosfora do Srednje Evrope postane izvodljiv. Ali svi moraju da znaju da ćemo biti najveći protivnici svih procesa koji Srbiju guraju u haos i destabilizaciju.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u