DA LI DSS NAPUŠTA VLAST U BEOGRADU

Sanda Rašković Ivić: Lično smatram da treba izaći iz vlasti u prestonici, jer se...

Sanda Rašković Ivić: Lično smatram da treba izaći iz vlasti u prestonici, jer se tu prelamaju i veliki državni projekti i velike teme

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić kaže da će Predsedništvo DSS razgovarati o mogućnosti da njihovi odbornici izađu iz vladajuće koalicije u Beogradu.

– Lično smatram da treba izaći iz vlasti u prestonici, jer se tu prelamaju i veliki državni projekti i velike teme. To ima veze i sa Briselskim sporazumom i sa visokom politikom, što nije slučaj sa manjim sredinama – rekla je Rašković Ivić za “Blic”.

Iako smatra da bi iz beogradske vlasti trebalo izaći, veruje i da bi predstavnici DSS trebalo da ostanu u vlasti koju dele sa SNS u ostalim opštinama u Srbiji. Tu se, međutim, postavlja pitanje kako će naprednjaci reagovati.

– Aleksandar Vučić bi onda mogao da napravi akciju “imperija uzvraća udarac”, iz čiste zle namere mogao bi zbog Beograda da izbaci DSS iz ostalih lokalnih samouprava širom Srbije. Na lokalu ionako vlast odlučuje o temama koje su pet odsto politike i 95 odsto ekonomije i privrede, i zato ti ljudi treba da ostanu u opštinama – kaže predsednica DSS.

Na pitanje da li se deo stranke protivi izlasku iz vlasti u Beogradu, ona naglašava da o tome još nije razgovarala sa drugima.

– Ako Vučić bude reagovao tako da izbaci DSS iz svih opština, to će biti znak osvete i veoma zle volje – zaključila je Rašković Ivić.

Autor A. Roland
Izvor Blic, 11. 04. 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u