TERORISTIČKA PRETNjA NAD SRBIJOM ILI UPIREM PRST U SAD

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ Nama zaista preti opasnost od terorističkog napada, a on će se dogoditi...

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Nama zaista preti opasnost od terorističkog napada, a on će se dogoditi kada SAD procene

Srbiji ne preti opasnost od nečega što se može povezati sa islamom, pa ni radikalnim. Da bi se takva pretnja stavila u izgled, najpre sa druge strane moraju da postoje istinski pripadnici muhamedanske veroispovesti. Međutim, ti ljudi koje nazivamo vehabijama ili radikalnim islamistima nemaju mnogo veze sa istinskim islamom. Samim tim, imamo pretnju dobro pripremljene grupe manijaka koji izvrgavaju islam ruglu i koji su fantastično finansirani, i to, po svemu sudeći, od onih koji se navodno protiv njih najviše bore. Da, jasno upirem prstom na SAD, kojima ti fanatici u raznim varijantama odgovaraju za određene političke ciljeve.

OD EL MUDžAHIDA DO DANAS
Da ne širimo priču na prostor Azije, orijentisaću se samo na područje Balkana, koje sve nas najviše zanima, jer naša glava je u torbi. SAD su preko NATO odavno prisutne u BiH, na Kosovu i Metohiji i u Makedoniji. Znači, da se ne lažemo, imaju punu kontrolu na ovim prostorima, i ne postoji apsolutno nikakva šansa da nekakvi teroristi protiv kojih se oni navodno žestoko bore razvijaju svoje ćelije i kampove za obuku osim ako kontrolori svesno ne žmire na oba oka. kao što su žmirili i pred odredom El Mudžahid, koji je na prostor BiH došao još 1995. godine, tokom finalnih operacija Armije BiH protiv Vojske Republike Srpske na prostoru Ozrena. Alija Izetbegović ih je primio kao braću najrođeniju, a tadašnji američki ambasador je sve znao o dolasku ove horde. Tada ti fanatici nisu smetali jer su radili prljav posao, koji je Amerikancima, a najviše samom Izetbegoviću, bio u interesu. Posle rata nisu se vratili u svoje matične države, već su se nastanili i dobili državljanstva u BiH, zasnovali porodice i žive po izvrnutom tumačenju Šerijata. Baš kroz ta izvrnuta tumačenja islama, a finansijski veoma dobro podmazani, počeli su da regrutuju mlade muslimane i muslimanke željne brzo zarađenog novca i buntovne borbe za nekakve ideale koji veze nemaju sa islamom. Kao takvi, počeli su da smetaju civilizovanim ljudima, koji se širom Federacije BiH gnušaju postojanja takvih grupa, ali. Sa druge strane, veoma koriste nekim delovima muslimanske političke elite u Sarajevu i, naravno, Amerikancima. Sve se to podizalo, kad je bilo potrebno, pomalo se i koristilo kao pretnja, a danas se, kako kažu, otelo kontroli mada u tu priču teško mogu da poverujem.

mekejnbagdadiPre će biti da su oni na miru, bez ikakve pretnje da će biti sankcionisani, širili svoj uticaj, najpre po BiH, a potom i po Kosovu i Metohiji, Raškoj oblasti, i svakako i po Crnoj Gori i Makedoniji. Niko ih u tome nije sprečavao, a svi su bili odlično obavešteni šta oni rade. I to nije bilo bez razloga.

OTVORIMO ČETVORO OČIJU
Suštinski razlog zašto ih niko nije dirao je činjenica da su oni odlični spavači, koji se po potrebi aktiviraju kako bi se određena politička vođstva, svakako srpska najviše, primirila ukoliko bi im palo na pamet da, recimo, ne slušaju slepo zapadne države. Zapadne službe, posebno CIA, kada bi iskreno želele da te tipove da ukloni sa Balkana, uspele bi u tome za mesec dana. Poenta je što se ta borba svodi samo na deklarativnu, odnosno, ako se baš neki od tih vehabija otme kontroli, oni ga neutrališu. One koji slušaju drže na uzici i upotrebljavaju ih po potrebi.

Tako, ako Gruevski u Makedoniji kaže da hoće Turski tok, odjednom mu neki fanatici sa Kosova i Metohije zauzmu policijski punkt. U Republici Srpskoj, kako Dodik pomene nezavisnost, tako se u Zvorniku dogodi ubistvo policajca. Zato, nemojte misliti da se i kod nas nešto slično neće dogoditi, jer, ako zapadne službe procene da nismo dovoljno poslušni, odmah će aktivirati nekog od tih idiota da umesto njih odradi jedan takav prljavi posao.

izetbegovic mudzahediniZato ne verujem u borbu protiv terorizma koju propagiraju SAD, jer u svetu su srušili toliko ozbiljnijih režima – od Sadama Huseina, preko Miloševića, Gadafija i koga sve ne – a da ne mogu da unište tamo neki ISIL. Pre bi se reklo da neće da ga unište, jer trgovina naftom po povoljnijim cenama odgovara i teroristima i američkim kompanijama. Uz sve to cveta, i prodaja oružja, što prema ISILU, što prema Iraku i Siriji. Uzgred, slike odsecanja glava i paljenja zarobljenih koja svuda izazivaju revolt, Amerikancima dobro dođu kao izgovor za angažovanje svojih snaga na prostoru Iraka i Sirije.

Sve u svemu, nama zaista preti opasnost od terorističkog napada, a on će se dogoditi kada SAD procene kada da se neki od tih islamista digne u vazduh. Otvorimo četvoro očiju.

Politika
Pratite nas na YouTube-u