VEJN MEDSEN: ZAPAD PRIPREMA HAOS U VOJVODINI

Srbiju vide kao potencijalnog kreatora problema u sukobu sa Rusijom u prostoru koji NATO...

Srbiju vide kao potencijalnog kreatora problema u sukobu sa Rusijom u prostoru koji NATO smatra svojim linijama

Analiza sagovornika Geopolitike Vejna Medsena objavljena na engleskom sajtu Fonda strateške kulture pod naslovom Da li je Vojvodina nova instant-država na Balkanu? zapanjujuće precizno je opisala planove „Evropske unije i NATO da srpska pokrajina Vojvodina postane sledeća instant-država na Balkanu, čime bi se pridružila Kosovu i Metohiji, koje su EU i NATO prethodno oteli od Srbije i pretvorili u etničku albansku državu pod upravom terorističke OVK“. „Ako je suditi po nedavnim komentarima bivšeg pomoćnika genseka NATO ʼza javnu diplomatijuʼ i novoizabranog predsednika Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović“, smatra Medsen, „Hrvatska će uskoro poslužiti kao odskočna daska za planove NATO da Vojvodinu otme od Srbije i proglasi multietničkom i multijezičkom nezavisnom ʼdomovinomʼ Mađara, Roma, Slovaka, Hrvata, Rumuna – i novopridošlih albanskih izbeglica koje EU dovozi autobusima iz svih južnih delova nekadašnje Jugoslavije“.

Vejn Medsen jedan je od najobaveštenijih istraživača-obaveštajaca na svetu. Njegovi tekstovi, izveštaji i studije, kakvi su Genocid i tajne operacije u Africi, Zvezda i mač, studija o vezama američkog potpredsednika Čejnija sa Halibartonom i plaćenicima na Balkanu, nezaobilazna su literatura za one koji žele da saznaju istinu o genocidalnoj totalitarnoj strukturi, organizaciji i prirodi poretka koji nas je okružio sa svih strana.

Medsen je prvi „zviždač“ u Agenciji za nacionalnu bezbednost SAD (NSA), jedan od vodećih naučnika u oblasti kompjuterske bezbednosti, elektronske privatnosti, specijalista za bezbednost kompjuterskih programa, izvanredan poznavalac false flag operacija, upotrebe i razvoja biotehnološkog oružja, sistema za nadzor i kontrolu, genocidalne depopulacione agende koja se kontinuirano i medijski nevidljivo od strane obaveštajnih službi Zapada, pre svega CIA, organizovano provodi na prostoru Afrike i sve beskrupuloznije i pogubnije nameće čitavom svetu.

Planovi globalista za otimanje Vojvodine od Srbije realizuju se, po vašim uvidima, demografskim inženjeringom, koji se u Srbiji i njenoj severnoj pokrajni zaista neometano odvija, zahvaljujući zakonima o azilantima i ugovorima o readmisiji, koje je Srbija potpisala sa EU i koji su dali odrešene ruke EU da u Srbiju doseljava koga god želi pod uslovom da u EU stigne preko teritorije Srbije, i to pod klauzulom tajnosti kao i da ih upisuje u matične knjige rođenih u Srbiji, uz izjavu dva svedoka.

— Ono što se trenutno odigrava pred nama je pokušaj da se preuzme Pokrajina Vojvodina i očigledno je da se u tom cilju sprovodi inženjering populacije. Na izdavanje srpskih pasoša Albancima sa KiM i drugim delovima bivše Jugoslavije nadovezuje se nestanak stotina hiljada srpskih pasoša. Oni dospevaju u ruke albanskih izbeglica, koje dolaze sa juga. Imam kolege koji veoma pažljivo prate situaciju u Srbiji i trenutno se ne zna sudbina stotina hiljada srpskih pasoša. To je, naravno, razlog za brigu, jer, ako su ovi pasoši dati Albancima ili Romima, onda bi oni mogli da tvrde da imaju dugu istoriju na teritoriji Vojvodine i mogli bi zahtevati za sebe neka prava koja im ne pripadaju. Prema tome, na delu je veoma ciničan pokušaj repopulacije Vojvodine, koja trenutno ima veoma jasnu većinu srpskog stanovništva, preko šezdeset procenata. Mađari su drugi po brojnosti, sa oko šesnaest procenata. Sada Orbanova vlada govori o Velikoj Mađarskoj, zatim tu je i rumunski predsednik, koji je zapravo Nemac i koji dolazi iz mađarskog dela Rumunije u Transilvaniji: on takođe diže buku oko zaštite prava etničkih Rumuna. U središtu ovakvih događaja su, po pravilu, kreatori problema kakav je Džordž Soroš, koji uvek koristi ovakve situacije. Pokazatelji da je Vojvodina sledeća meta saveza neokonzervativaca i Soroša su veoma precizni. Evropska unija Albance sa Kosova, Makedonije i Crne Gore prevozi u Vojvodinu. Mnogi Albanci, koji napuštaju Kosovo (s namerom da se upute u zemlje EU, npr.) dobijaju instrukcije da se raziđu po Pokrajini i prijave stalno boravište. Na poslednjem popisu stanovništva u Vojvodini bilo je 3.360 muslimana. Masovni priliv muslimanskih Albanaca iz drugih delova bivše Jugoslavije jasan je signal da EU skuplja pruće za potpalu požara, kao na Kosmetu.

Sve soroševske i neokonzervativne predatorske organizacije punom parom rade u Vojvodini, od Fonda za otvoreno društvo do Nacionalne zadužbine za demokratiju. Predsedavajući pokrajinske vlade Bojan Pajtić tečno govori engleski i mađarski i prisan je sa nevladiničkim operativcima u Pokrajini, koje finansiraju Soroš ili CIA. Oni pak blisko sarađuju sa šeficom američke diplomatije za Evropu Viktorijom Nuland – koja je u Hrvatskoj obezbedila pobedu Grabar-Kitarović, a u Vojvodini pomaže organizaciju separatista uz pomoć novopristiglih profesionalnih provokatora iz Rumunije, Mađarske, Albanije i romske populacije.

nulandpjatNuland i njeni neokonzervativci za Vojvodinu planiraju etničko čišćenje Srba i stvaranje novog predatorskog raja za zapadne naftne i gasne kompanije, koje su bacile oko na nalazišta u Banatu.

Pošto je Kosovo i Metohija odsečeno od Srbije kako bi se napravio transbalkanski cevovod, a SAD dobile trajnu bazu na Balkanu – kamp Bondstil – nezavisna Vojvodina bi obezbedila NATO izvor nafte i gasa u Banatu, kao i plodnu podunavsku ravnicu za proizvodnju genetički modifikovane hrane. Zapadni vojno-industrijski kompleks o Vojvodini razmišlja kao o još jednoj Ukrajini: teritoriji za Monsantovu agroeksploataciju i vađenje nafte i gasa iz škriljaca.

U Beogradu je 3-5. novembra prošle godine održan sastanak evropskog ogranka Trilateralne komisije. Videli smo ubrzanje događaja od tada. Da li imate neke insajderske informacije o ovoj konferenciji? Da li je na njoj odlučeno da se krene u operaciju sloma Srbije?

— Očigledno je sastanak Trilateralne komisije, jedne od supertajnih organizacija, poput Bilderberg grupe, bogatih ljudi koji se svake godine sastaju u Davosu u Švajcarskoj, bio veoma operativan. Zastrašujuće je što bivši britanski premijer Toni Bler sada savetuje srpsku vladu i beogradskog gradonačelnika. Pritom, on to ne radi besplatno! On veoma skupo naplaćuje svoje usluge za ono što se predstavlja kao lobiranje kako bi se Srbiji olakšao put za ulazak u Evropsku uniju. To ima veliku cenu. Ne samo u smislu da će time novčanik gospodina Blera postati znatno deblji već takođe i u mnoštvu sporazuma koje će Srbija morati da potpiše, kojima će u suštini u potpunosti izgubiti suverenitet.

Postavljanje Blera za savetnika premijera Srbije je zaista bizaran i orvelijanski čin. Da li vidite ovaj skandalozan potez Svetske vlade kao vrstu specijalnog rata protiv srpskog naroda?

— Da, svakako. Vidimo da trenutno postoji slična situacija u Makedoniji. Zemlje NATO i globalisti su veoma uplašeni od ideje da bi Južni tok iz Rusije, umesto da ide kroz Bugarsku, mogao da ide od Rusije, preko Turske, Grčke pod novom vladom Sirize, kroz Makedoniju, Srbiju i preko Vojvodine do Mađarske, Češke, Nemačke, Francuske i Italije. Namera NATO i međunarodne grupe biznismena je da spreče da se to dogodi. Zbog toga vidimo Tonija Blera u Beogradu, vidimo pokušaj svrgavanja vlade Nikole Gruevskog u Makedoniji, sličan puču u Ukrajini – umešan je i tamošnji američki ambasador koji pokušava da nedemokratski smeni Gruevskog, baš kao što se dogodilo sa ambasadorom u Kijevu. Viktorija Nuland, pomoćnik državnog sekretara za Evropu, veoma je umešana u ovaj pokušaj puča u Makedoniji. Dakle, ne samo da se stvari odvijaju u Srbiji, uključujući i Vojvodinu, od koje globalisti nameravaju da naprave Kosovo broj dva, već i takođe u okolnim zemljama. To uključuje i Hrvatsku, gde je takođe na nedavnim izborima, po modelu tradicionalne kordžsoroševske pobede – „za žilet“ – na vlast došla Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatski ambasador u Vašingtonu i glavni pomoćnik za propagandu neokonzervativnog Generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena, bivšeg danskog premijera. I, naravno, ona je odmah digla larmu o zaštiti prava Hrvata u Vojvodini. Ona igra igru u kojoj pokušava da potpali još jednu pobunu na Balkanu.

Kako razumete izjavu američkog državnog sekretara Džona Kerija da je Srbija na liniji vatre u odnosima između Vašingtona i Moskve? Da li ovu izjavu vidite kao pretnju? Keri koristi strogo vojne termine, čak iako mu je postavljeno pitanje strogo o civilnim stvarima.

— Da, Džon Keri govori o linijama fronta u ratu između NATO i Rusije i njenih saveznika. On je suštinski objasnio šta je linija vatre. Ona se širi od Gruzije, preko samoproglašene republike Južne Osetije i Abhazije, kroz Ukrajinu, Donbaski region, Krim, Transnistriju, Moldaviju i takođe Grčku, Makedoniju, Srbiju. Džon Keri možda sebe naziva demokratom, no on je oduvek bio član „elite“, on je član Lobanje i Kosti (Skull and Bones) sa Jejl univerziteta, veoma tajne organizacije čiji je Džordž V. Buš takođe bio član, tako da Keri govori u ime Volstrita i bankara kada preti linijama vatre. I, naravno, njegov pomoćnik za evropska pitanja je Viktorija Nuland, neokonzervativac, čiji je muž Robert Kejgen bio jedan od arhitekata američke invazije i okupacije Iraka i proizraelski cionista. Nuland je pomogla da se raspiri vatra u Kijevu, čak deleći kolače i sendviče protestantima na trgu Majdan. Sada je ona umešana u srpska pitanja u Vojvodini, na Kosovu, kao i u Makedoniji u pogledu pokušaja državnog udara. Prema tome, ukoliko bi gospodin Keri zaista želeo da bude diplomata, trebalo bi da se najpre otarasi Viktorije Nuland, ali on to neće učiniti pošto je to sporazum koji je morao da sklopi kada je postao državni sekretar – morao je da zadrži neke od neokonzervativaca Hilari Klinton, uključujući i Nulandovu. Karijera Viktorije Nuland u Stejt departmentu počela je mestom načelnika štaba Stroba Talbota, zamenika državnog sekretara predsednika SAD Bila Klintona, sa kojim je veoma blizak prijatelj. Pod Talbotom je Nulandova pomogla potpuno razaranje Jugoslavije i obezbedila da se SAD okrenu protiv interesa ruskog saveznika – Srbije. Nakon pomaganja da se Jugoslavija dokrajči Nuland je krenula da sprovodi spoljnu politiku SAD u bivšem Sovjetskom Savezu – u Ukrajini, koja se nalazi u samo središtu njenog ciljnog polja. Ona je tu dovedena ni zbog čega drugog nego zbog smrti i krvoprolića u Istočnoj Ukrajini, Odesi i sada možda i u Skoplju, u Makedoniji. Keri je svoju izjavu plasirao istog dana kada su američki i britanski tenkovi uparadirali u Estoniju, samo tri stotine jardi od granice sa Rusijom. Prema tome, nema nikakve sumnje da izjave u Vašingtonu daju ratni huškači.

Kako komentarišete protekle grčke izbore i pobedu Sirize? Da li se otvara prostor za nadu ili je u pitanju još jedna podela karata iz tajnog špila globalista?

— Na prvi pogled, Grci su napravili veoma dobar izbor. Aleksis Cipras i Siriza rekli su da žele da ponište sporazum o merama štednje sa Trojkom, tj. Centralnom evropskom bankom, Evropskom unijom, i Međunarodnim monetarnim fondom. Međutim, optimizam je počeo da jenjava kada je Cipras odabrao Janisa Varufakisa za svog ministra finansija – to je lik koji je povezan sa ljudima iz Brukings instituta iz Vašingtona. To su prijatelji Džona Kerija, prijatelji Dika Čejnija, neokonzervativaca… I suprug Viktorije Nuland radi za Brukings institut. Nije važno što on nosi kožne jakne i što ne nosi kravatu, on pripada njihovom taboru. Znakova upozorenja da je Varoufakis „trojanski konj“ za globalne bankare ima u izobilju, što bi bilo neoprostivo za Grke, budući da su upravo oni izumitelji strategije trojanskog konja. Prvo, Varufakis je bio ekonomski savetnik propalog Pasoka, socijaldemokratske vlade premijera Jorgosa Papandreua, čoveka koji je prvi stavio Grčku na put drakonskih mera štednje. Varufakis sad tvrdi da je bio vatreni protivnik Papandreuovog dogovora sa „trojkom“, ali teško da možemo znati koliko je ministar finansija i sadašnji protivnik mera štednje stvari odradio dok je savetovao Papadreua. Mediji ga proslavljaju kao rok-zvezdu, heroja, i to nam jasno govori da je on taj koji će isporučiti gorku pilulu grčkom narodu, a on je to i učinio, pošto je Grčka potpisala sporazum sa Trojkom da produži taj užasan sistem još nekoliko meseci umesto da Grčka jednostavno istupi iz Evropske unije, pocepa sporazum, ukine evro, vrati drahmu i sklopi sporazum sa Rusijom kako bi finansijski podržala nezavisnu grčku ekonomiju. Sa druge strane, grčki ministar spoljnih poslova, Nikolaos Kotzias, stari grčki komunista, podržao je generala Jaruzelskog protiv Leha Valense. Mi danas znamo da je Valensu plaćala CIA i da je Solidarnost bila proizvod CIA operacije u Poljskoj. I to je izbor sasvim drugog smisla i značenja. Ipak, u Grčkoj ne možete da čujete ništa o ovom ministru, već se sve vrti oko ministra finansija. To je zbog toga što Donald Task, predsednik Evropskog saveta, mrzi grčkog ministra spoljnih poslova jer je on bio kolega Leha Valense, i Task nema vremena za ovog komunistu. Sasvim razumljivo, jer je on poljski fašista desnice.

varufakisciprasPogledajmo sada sve te američke državljane koji su instalirani na ključnim mestima: tu je predsednik Estonije, bivši američki građanin koji je radio za Slobodnu Evropu, koja je deo propagandne operacije CIA. Imamo ukrajinskog ministra finansija, koji je američki građanin, zatim tu je predsednica Hrvatske, koja je imala prebivalište u Sjedinjenim Državama, gde je živela i radila; tu je ministar ekonomije Rumunije, koji je opet bivši stanovnik SAD – dakle Soroš i globalisti i NATO zemlje postavljaju Amerikance, bilo državljane bilo nosioce zelene karte, na veoma kritične pozicije u Evropi. Čak je i grčki ministar finansija živeo u Sjedinjenim Državama. Mislim da u grčkoj vladi ima mnogo dobrih ljudi. Čak je došlo i do važnog telefonskog razgovora između makedonskog premijera Gruevskog i premijera Ciprasa o rešavanju pitanja oko imena Makedonije, ali su sa Nulandovom i njenom bandom ovi zajednički grčki i makedonski pokušaji da se postigne nekakav dogovor i prestane sa besmislenim svađama oko imena otežani, s obzirom na pokušaj puča i destabilizacije u Makedoniji.

Da li će globalisti pokušati da potpuno unište svetsku bezbednost?

— Da. Prioritet im je da se uništi BRIKS i najavljena razvojna banka BRIKS. Takođe i da se uništi svaka šansa da se neka država pridruži grupi BRIKS. To je sasvim sigurno slučaj sa Makedonijom: vlada ove zemlje je bila veoma zainteresovana da se pridruži BRIKS. Sada se odvija i pokušaj svrgavanja brazilske predsednice, pošto im nije pošlo za rukom da ona doživi poraz na izborima. Pokušavaju da je umešaju u skandal. Takođe je na udaru i argentinska vlada i predsednica Kristina Fernandez de Kiršner, koja je takođe želela da se njena zemlja uskladi sa BRIKS, i protiv nje se pokreću lažne optužbe u koje su veoma umešani Izraelci, kao i CIA. Svedoci smo i otkrivanja takozvanih obaveštajnih dokumenata južnoafričke državne bezbednosne agencije, za koje je veoma opravdano pretpostaviti da su falsifikovani jer se njima pokušava reći da je južnoafrička bezbednosna agencija špijunirala vladu predsednika Džejkoba Zume. Južna Afrika je član BRIKS i ovo je pokušaj da se vlada osramoti, žele da izgleda kao da Iranci nameravaju da kupe uranijum u Južnoj Africi radi proizvodnje nuklearnog oružja. To je besmislica i očigledno je su iza nje Izraelci i CIA. Dokumente kao dokaze da se ovo događa širom sveta objavljuje Al Džazira i svi bi trebalo da znaju da Al Džazira nije nezavisna medijska mreža jer nju finansira vlada Katara, koja je u najvećoj meri sastavljena od pripadnika Muslimanskog bratstva, koji sarađuju sa britanskom obaveštajnom službom MI6. Štaviše, svi znaju da je servis Al Džazire na engleskom jeziku sastavljen uglavnom od bivših članova Bi-Bi-Sija, kao i da je arapski servis Al Džazire sastavljen od mnogih ljudi koji su radili za arapski servis Bi-Bi-Sija. Prema tome, Al Džazira je u rukama MI6 i Muslimanskog bratstva, finansirana od strane Katarskog emira Al Tanija (Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani), koji je upravo posetio Obamu u Beloj kući. I ne mislim da je slučajno što su ovi krivotvoreni južnoafrički dokumenti objavljeni na Al Džaziri upravo istog onog dana kada je Al Tani posetio Obamu.

Mohamed Dalan, bivši vođa militantnog krila palestinskog Al Fataha i ozloglašeni ministar policije, čovek koji je u Palestini bio osumnjičen za ubistvo legendarnog palestinskog lidera Jasera Arafata radioaktivnim otrovom, dobio je od Vučićevog režima državljanstvo Srbije sa još pet njegovih saradnika, palestinskih disidenata.

— Očigledno srpska vlada čini uslugu CIA. Mohamed Dalan je bio veoma blizak kolega Džordža Keneta dok je bio u CIA i radili su zajedno na mnogim pitanjima. Sada pokušavaju da mu nađu dom. Srbija je trenutno u poziciji da joj može biti iznuđeno da uradi niz stvari, poput davanja državljanstva Dalanu ili angažovanja Tonija Blera. Nagledaćemo se svih vrsta zahteva, poput prihvatanja izbeglica sa Bliskog Istoka, Albanaca, i davanja državljanstva svima za koje se takav zahtev ispostavi.

Pozicija Emirata kao partnera prvog reda deo je, naravno, globalističke igre. Da li je ovo partnerstvo deo projekta islamizacije Srbije?

— Veliki deo onoga što je Slobodan Milošević govorio pre nego što je otišao u Hag i tokom suđenja u Hagu istina je. Al Kaida je bila aktivna u Bosni i na Kosovu. To su mi potvrdili ljudi iz NATO, obaveštajci iz Britanije, Italije… Svi su oni znali da je Bin Laden nakratko živeo u Bosni pod zaštitom NATO i da su sve te različite grupe bile aktivne u tzv. Oslobodilačkoj vojsci Kosova, uživajući podršku Bin Ladena i ekstremista širom Bliskog Istoka. Što se tiče Arapskih Emirata – da, oni igraju veoma mračnu ulogu. Petar Porošenko, „čokoladni predsednik“, upravo je bio u Emiratima na vojnoj izložbi i sada se saglasio da kupi oružje od Emirata. Bio sam u Emiratima, u Abu Dabiju. Deklarišu se kao muslimani, no ipak klanjaju se svakoj vrsti zemaljskog blaga – skupim automobilima, nakitu, zlatu, novcu… To je ono što obožavaju, klanjaju se zemaljskom blagu, a ne Alahu.

Sudeći po dosad viđenom, realizacija planova Novog svetskog poretka za 2015. godinu podrazumeva intenziviranje metodologije false flag terorizma.

— Bez ikakve sumnje. Pogledajmo ko su takozvani usamljeni napadači, bilo da ih je jedan, dvojica ili trojica – koliko ih je bilo u napadu na francuski satirični magazin Šarli Ebdo 7. januara u Parizu. Ja sam proučio biografije svih jedanaest napadača okrivljenih za skorašnje terorističke napade i svi su bili dobro poznati obaveštajnim službama. Mnogi od njih su putovali na Bliski Istok i borili se u Siriji, boravili u Jemenu, Egiptu… Devet od jedanaest ovih napadača je sada mrtvo ili su bili ubijeni u sukobima sa policijom, tako da sada imamo samo dvojicu živih: Namuš, koji je navodno pucao na ljude u Jevrejskom muzeju u Briselu, i Džohar Carnjajev, mlađi od dvojice braće koji su navodno izvršili bombaški napad na bostonskom maratonu. Svi ostali su mrtvi, pa se njima neće suditi, ali, gledajući u ranije njihove akcije, vidi se da su neki od njih bili regrutovani od strane zapadnih obaveštajnih službi. To je sigurno slučaj sa individuom za kojom trenutno traga vlada Tunisa, Abubakarom al Huseinom, koji je navodno francuski obaveštajac koji je radio u Siriji, ali je tražen zbog ubistva dva levičarska političara u Tunisu. On je inače Tunižanin koji poseduje francuski pasoš. Interpol, čije je sedište u Lionu, u Francuskoj ne čini ništa kako bi pomogao tuniskoj vladi da nađe ovog tipa za koga se sumnja i da planira sledeći napad – novi false flag. Negde u Francuskoj, Nemačkoj, negde, ne znamo gde. Mislim da su mnogi od ovih napada predstavljali false flag operacije – jer, ako su ove osobe bile poznate policiji, zašto su bile puštene iz zatvora. U slučaju Mohameda Mera, koji je ubio jevrejsku decu u školi u Tuluzu, kao i francuske vojnike u Tuluzu i Montubanu, rečeno nam je da želeo da bude regrutovan u francuske vojne snage. Predstavili su ga kao vuka samotnjaka, i sve vreme je bio poznat obaveštajnoj službi, koja ima dugačke dosijee o svim ovim ljudima. Naravno, upravo ovakvi pojedinci su odlični za ulogu u false flag operacijama.

Da li vidite Rusiju kao glavnu metu globalista i koliko je opstanak Rusije važan za čovečanstvo, koje će u protivnom skliznuti u apokalipsu?

putinizam01— Opstanak Rusije je zaista od presudnog značaja. U to bih uključio i opstanak onoga što je za Rusiju blisko inostranstvo – Istočne Ukrajine. Problem je u tome što su ove granice ucrtane unutar Sovjetskog Saveza. Nikita Hruščov je 1954. prosto poklonio Krim Ukrajini, tek tako. Zašto Zapad želi da podrži odluku takozvanog glavnog neprijatelja Zapada u Hladnom ratu, Nikite Hruščova? To je sve kreirano kako bi pokušala da se zbaci ruska vlada i instalirao Mihail Hodorkovski, kriminalni gangster u egzilu, koga žele da postave za predsednika Rusije. To je namera. Ako bi se on vratio u Rusiju, kao što žele, vratio bi sa sobom sve gangstere koji bi suštinski ponovo krali, kao što su radili za vreme Borisa Jeljcina. Jeljcin je bio alkoholičar koji je, dok je bio predsednik, dozvoljavao da sovjetski trezor bude poharan od strane ovih gangstera, oligarha. Kada bi njima pošlo za rukom da zbace Putina, mislim da u svetu više ne bi bilo drugog glasa. Kinezi su zauzeti pravljenjem para, i oni će biti zainteresovani za saradnju sa Rusijom sve dok Rusija može da stoji na svoje dve noge. Međutim, ako bi Rusija pala, onda bi Kina bila sledeća meta. Mnogi u Kini ne shvataju da su posle Rusije oni sledeći na listi. Džordž Soroš veoma aktivno radi sa muslimanskim grupama u istočnom Turkistanu, pokrajini Sinđang na Tibetu… Inače, ćerka Džordža Soroša je povezana sa Dalaj Lamom i pokušava da izdejstvuje nezavisnost za Tibet. Kinezi su, nažalost, prezauzeti „biznisom“ da bi videli šta se sprema njihovoj zemlji. Indija ima desničarsku vladu i oni za sada održavaju veoma dobre odnose sa Rusijom. Obama je posetio Delhi i sastao se sa premijerom, no Rusija gradi čitavu flotu ratnih brodova za Indiju, tako da, po svemu sudeći, Obama i nije bio tako uspešan u Indiji.

Ukoliko bi ovi oligarsi preuzeli Rusiju, pretvorili bi je u sledeću Jugoslaviju. Jugoslavija je sada podeljena na sedam država, a Vojvodini se to možda takođe sprema. Rusija ima preko osamdeset autonomnih republika i regiona i soroševci su bili veoma aktivni u Rusiji, ali je Putin povukao odličan potez kada je izbacio mnoge od ovih nevladinih organizacija i prisilio ih da se registruju kao strane agenture. Nema šanse da bi SAD dozvolile nekoj stranoj zemlji da zastupa nezavisnost za nekih 350 indijanskih plemena, Aljasku, Havaje… To se ne bi moglo desiti, ali to je upravo ono što Soroševe NVO rade od Čečenije, preko Karelije na finskoj granici, pa sve do Tuve na granici sa Mongolijom i drugim oblastima u Sibiru. Putin je stavio tačku na to, ali to je ono sa čim se Rusija suočava kada želi da zaštiti suverenitet svoje zemlje, koja se prostire preko jedanaest vremenskih zona.

Zbog čega uništenje Srbije i srpskog naroda predstavlja cilj i posebno uživanje za globalnu elitu?

— To je stoga što Srbija ima veoma bliske veze – istorijske, kulturološke, jezičke, bratske – sa Rusijom. Čuli ste Kerija kako govori o liniji vatre sa Rusijom. Kada pokrećete rat, glavna stvar o kojoj brinete jeste da nemate problema iza svojih linija. Trenutno ovi ljude vide Srbiju kao potencijalnog kreatora problema u sukobu sa Rusijom u prostoru koji NATO smatra svojim linijama. Zato moraju da potpuno potčine Srbiju. To se dešava i sa Makedonijom u pokušajima da se zbaci tamošnja vlada. Treba se postarati i da Grčka i Rusija ne ostvare prijateljskije odnose, što bi se svakako moglo desiti jer mnogi grčki ministri koji su istinski levičari, ne vole da igraju valcer sa NATO i EU. Dodao bih i da je predsednik Kipra upravo posetio Moskvu, tako da bismo sada mogli da vidimo probleme i za Kipar. Kad bilo koja država u bilo kom trenutku stupi u kontakt sa Rusijom, problemi počinju jer dolaze CIA i Mosad, sa provokatorima koje plaća Soroš.

Da li smatrate da je neki oblik velikog rata neumitan?

— Da, bojim se da smo sada bliži takvom obliku rata nego što je to bio slučaj za vreme Sovjetskog Saveza. Planeri NATO ne razmišljaju više u okvirima Hladnog rata, već, poput Adolfa Hitlera i Napoleona, misle da mogu da poraze Rusiju konvencionalnim ratnim operacijama. Ja ne mislim da bi Rusija svojevoljno koristila nuklearno oružje na bojnom polju, ali problem za NATO je što ne uči lekcije iz istorije. Tri tiranina pokušala su da izvrše invaziju na Rusiju: švedski Čarls XII, Napoleon i Hitler. Svi oni su u Rusiji na kraju bili poraženi. Ako NATO bude krenuo na Rusiju konvencionalnim ratnim operacijama, mislim da bismo prisustvovali zametku uništenja NATO. NATO je trebalo da bude uništen nakon pada Berlinskog zida, nakon kraha Varšavskog pakta. NATO sada isključivo služi kao vojna sila za globaliste, bankare, i jedini ljudi koji stvaraju novac u NATO su veliki vojni ugovarači, zato što, kada se neka zemlja pridruži NATO, mora sve svoje avione, brodove i oružane sisteme da adaptira za NATO standarde, što znači da moraju da sklope ugovore sa Loki Martinom i Dženeral Dajnamiksom i mnogim drugim odbrambenim firmama kako bi svoje snage uskladili sa NATO. Sve to je zapravo jedna velika ucena, reket i iznuda.

Mislite li da će čovečanstvo uspeti da opstane ili će iščeznuti u tami naučno-tehnološkog totalitarizma Novog svetskog poretka?

— Soroš ima mnogo novca, a CIA nastavlja da ga snabdeva sa još više novca. Stejt department sa svom svojom zastrašujućom propagandom, Nacionalna zadužbina za demokratiju, Američka agencija za međunarodni razvoj i ostali, raspolažu nemerljivim količinama novca. Nikada nećemo imati novca koliko i oni. Ali mi možemo usvojiti njihove politike, njihove programe, strategije. Kada oni plate ljude da izađu i protestuju i demonstriraju, kao rentirana rulja, ti ljudi moraju biti edukovani da bi znali za koga i za šta zapravo rade i treba da im bude ponuđena alternativa. Treba da uvide da ne predstavljaju neki legitimni pokret, nego strane interese. Mislim da što više ljudi treba da bude edukovano o tehnikama koje primenjuju Soroš i drugi globalisti. Edukovani ljudi će onda znati kako da na vatru odgovore vatrom. Ne sme se desiti ono što se desilo u Ukrajini, kada su se mediji uključili u kreiranje slike o vladi kao o neprijatelju, da bi potom neonacisti, koju su tu vladu zbacili, predstavljali dobre momke. Treba mnogo unakrsne koordinacije. Postoji mnogo političkih stranaka koje se protive Evropskoj uniji. Oni se kreću od desnog krila, Nacionalnog fronta u Francuskoj, do nekih članova Sirize u Grčkoj, Italiji, Španiji, i mislim da treba staviti na stranu različita mišljenja o nekim pitanjima kako bi se neka važnija pitanja rešila i kako bi se zaustavio ovaj marš prema Svetskoj vladi i globalizaciji. Ukoliko bi se uspostavila saradnja između, primera radi, Nacionalnog fronta u Francuskoj i Komunističke partije u Grčkoj, mislim da bi to bila jedna dobra stvar.

Razgovala BILjANA ĐOROVIĆ

Geopolitika

Svet
Pratite nas na YouTube-u