O BILDERBERŠKOJ KONFERENCIJI

KLAUDIJA FON VERLHOF Bilo bi interesantno zamisliti da će se konferencija Bilderberga održati, ili...

KLAUDIJA FON VERLHOF

Bilo bi interesantno zamisliti da će se konferencija Bilderberga održati, ili u Tirolu ili u drugom mestu, a niko ne dođe

Bilderberški klub nosi naziv koji u nemačkom jeziku označava „živopisnu planinu“. Ovaj uticajni klub ovih dana održava sastanak u tirolskom gradu Trelfs. Dakle, tamo ćemo videti „slike živopisne planine“.

Udruženje kojem je dozvoljeno da održava svoje sastanke apsolutno tajno uz ogromnu policijsku zaštitu pritom okuplja niz delatnika iz politike, nauke i „ručno izabranih“ predstavnika medija iz čitavog sveta, predstavljajući dokaz da mi ne živimo u demokratiji, budući da se postavlja pitanje – na koji način i zašto ovoj organizaciji polazi za rukom da postigne to da niko ne govori o onome šta se tamo dešava? Šta klub čini da svi pozvani uopšte dolaze? Oni svakako znaju da nije stvar u njihovoj ličnoj lepoti.

Ovde se nalazi vodeći deo vlasti, prave vlasti. Ovde pozivaju one koji su se našli na „nišanu“ ove vlasti. A u kakvom svojstvu ih pozivaju? Naravno, kao buduće predstavnike upravo ove vlasti. Oni koji stvarno imaju vlast žele da „mi“ pod maskom onih koji tamo idu odmah posle toga štitimo njihove interese: u oblasti politike, nauke, ekonomije, društvenih pokreta, sredstava javnog informisanja. „Mi“ njima nismo potrebni, sem kao izvršioci njihove volje, budući da oni ne mogu sve da rade sami.

Pozvani – to su oni koji se nalaze u međuprostoru, između njih i mase stanovništva, između vlasti i onih ljudi bez vlasti. Međutim, ovi „moćni“ očigledno ne mogu biti realno moćni kad ne bi bilo te treće – spojne – klase, koja, po naređenju odozgo, govori u čemu je suština i kako treba živeti.

Mnogi, veoma mnogo njih, ako ne čak svi značajni političari iz Švajcarske i iz Nemačke, tamo su već bili, na primer, Vranicki, Fejman…, Merkel, Tritin…

O ČEMU NAM GOVORE, A O ČEMU NE
Ipak, šta bi bilo ako bi masa formirala svoje sopstveno mišljenje, zajedno sa nezavisnim delatnicima politike, nauke, medija i niko ne dođe na njihov sastanak? Pa, kome će se onda vlast obraćati?

bilderbergZbog toga se tamo, na tom sastanku, dešava samo jedno – indoktrinacija, a, ako treba, „ispiranje mozga“: o čemu se radi u ovom trenutku i uopšte, šta treba reći, promovisati, predstaviti, legalizovati, a šta ne, i na koji način, a na koji način ne…

I šta još?

Dakle, taj skup takođe nije toliko zagonetan i tajanstven. O njemu nam i onako pričaju, čitaćemo o tome: na primer, sa poslednje konferencije čuli smo da Putin vodi rat protiv Ukrajine, a nisu nam rekli da ukrajinska armija proteruje i ubija ustanike istočne Ukrajine, i takođe nam nisu pričali da se narod brani od toga. Ili, govorili su nam, pored ostalog da Ukrajinci žele da žive slobodno, u demokratiji, a nisu nam govorili o tome da se firma „Monsanto“ sa svojim GMO i naftna industrija, koja radi metodom hidro-eksplozije, već pripremaju za zauzimanje zemlje na neokolonijalan način. Ili, govorili su nam da je ID „srednjevekovna“ teroristička islamistička organizacija, prećutkujući da je ta organizacija formirana i obučena uz pomoć SAD, NATO, Izraela, Saudijske Arabije, i da je oni finansiraju, i da ona nema nikakve veze sa islamskom religijom. Ili, izvestili su nas da je Grčkoj potrebna „pomoć“ od strane „institucija“ i da ona pred njima mora da se saginje, a nisu rekli da ona raspolaže bogatstvima prirodnog gasa u svom priobalju i rezervama urana i zlata, isto kao i Kipar, ili je bolje reći da ona za sada njima raspolaže. Ili, rekli su nam, da je neophodan plan zvani „B“ „geoinženjeringa“ u cilju proučavanja promene klime, navodno izazvane emisijom ugljendioksida u slučaju da ne može da se zaustavi emisija tog gasa, a, ako može, da li će biti poboljšanja. Prećutali su nam da ugljendioksid i klima malo jedni na druge utiču, ali ova dezinformacija odvlači pažnju od šteta izazvanih vojnim geoinženjeringom i oni se odjednom pojavljuju kao „spasioci“ sa tobožnjim civilnim geoinženjeringom, opravdavajući tako sam proces geoinženjeringa. Ili, to da su TTIP, TISA (tajni međunarodni sporazum o potpunom „de-regulisanju“ svetskog tržišta usluga) SETA (Comprehensive Economic Trade Agreement) i TTIP važni za razvoj ekonomije, oni ne govore o tome da je Evropa postala kolonija koncerna SAD i njihovog vojno-industrijskog sistema. Oni kažu da je dokazano ko je, zapravo, izveo nedavne terorističke napade u Parizu i Kopenhagenu, prećutkujući da su određenim snagama ti događaji od velike pomoći, na primer, službama bezbednosti, antiislamskoj propagandi i pridobijanju svih na zakletvu za ciljeve „vrhuške“.

TRČI KOLIKO TE NOGE NOSE
U svakom slučaju: oni koji učestvuju na konferenciji Bilderberga do srži stavljaju sebe na raspolaganje tim snagama. Organizatorima je to dobro poznato. U tom pogledu oni ne čine greške. Vlast zove, a oni koji je predstavljaju, koji nameravaju da je predstavljaju, masovno dolaze. Oni se verovatno čak i ponose time. Njih su za to izabrali, platili im, a kasnije ih (opet) biraju, budući da su „instruisani“ za ostalu delatnost u korist vlasti. A, ako ćemo potpuno objektivno – kad ne odgovaraju zahtevima vlasti, onda ih je moguće uvek ucenjivati, pretiti im, mogu biti otpušteni, mogu iznenada nastradati od neke zagonetne bolesti… Ali – oni su u službi svom – ja.Ipak, šta ih tamo privlači? I još nešto: šta bi bilo da odustanu? I – da li se to nekad desilo? Kakve su bile posledice?

bilderberg00Vlast se uvek poima kao vlast nad životom i smrću.

Za onog ko se našao u svetlosnom zraku reflektora vlasti postoji jedan dobar savet: napolje odavde i trči koliko te noge nose, što dalje i što brže.

U tom pogledu ja imam bogato iskustvo – na diplomatskom parketu nekog predsednika neke banana-republike, kao žena i profesor – u zemlji i inostranstvu. Pritom, postoji neko određeno predosećanje kojeg, inače, nema. Odjednom se pojavljuje instinkt, njuh koji upozorava, koji mi govori – odlazi, ne sme se ostajati u fokusu tog reflektora. Situacija postaje apsolutno nepredvidiva, a tada je već opasnost u odlaganju, čak i ako se radi isključivo o pozivu samo na čaj ili na prijem. Jer – pravila po kojima se to dešava određuju drugi, čiju motivaciju ne znaš, samo osećaš da ona ne može biti dobra. Odjednom postaješ svestan da ćeš ovde izgubiti možda jedino što imaš: pogled na svoj sopstveni život i – svoju sopstvenu volju.

To može da bude smešno, ali izgleda da oni koji dobijaju pozive od takvih organizacija nemaju takav osećaj. Oni, u stvari, tamo odlaze. A kasnije se čude – šta se sa njima desilo?

Bilo bi interesantno zamisliti da će se konferencija Bilderberga održati, ili u Tirolu ili u drugom mestu, a niko ne dođe…

Beogradski forum za svet ravnopravnih

Svet
Pratite nas na YouTube-u