KAD DVA VAGONA UĐU U NATO…

EDUARD LIMONOV Šta će biti ako se kakvim slučajem Rusi na nekom frontu sretnu...

EDUARD LIMONOV

Šta će biti ako se kakvim slučajem Rusi na nekom frontu sretnu sa Crnogorcima?

„Nas i Rusa dvesta miliona i dva vagona, Rusa dvesta miliona, a nas dva vagona“, šalili su se sami Crnogorci u sovjetska vremena. Sebe su smatrali našima, a mi u to nismo sumnjali. Čak su neki ruski carevi govorili da Rusi imaju neobično vernog saveznika – Crnu Goru.

A sad, dva vagona su donela odluku da se pripoje NATO. Tvrdoglavo planinsko slovensko pleme ustalo je protiv Turaka, okupivši se u svojim sinjim brdima (ona su bukvalno siva, bio sam tamo 1992. godine), dok je duhovna vlast vladika iz porodice Njegoša vodila ove planinske vitezove.

Monah dvometraš Petar Njegoš prisustvovao je na Puškinovoj sahrani, a stari glavni grad Crne Gore Cetinje ponosio se sa izloženim mračnim, trulim turskim glavama… Sećam se ponekih informacija o njima…

Tokom 20. veka već posle Tita, Crnogorci su se predstavili kao talentovani biznismeni jer su direktori i predsednici opština grada Beograda obavezno bili Crnogorci… Najmanje polovina predsednika opština u gradu Beogradu su Crnogorci.

crnagoraavganistanI evo sada svoje vagone kače za NATO, koji na to pristaje iako ne želi Hahle (pogrdan naziv za Ukrajince; prim. prev.).

Šta će biti ako se kakvim slučajem Rusi na nekom frontu sretnu sa Crnogorcima? Ne nadajte se, momci, ako se to desi, da ćemo vas pomilovati, dva vagona…

Prema podacima popisa stanovništva iz 2014. godine Crnogoraca ima 621.000.

CARSA

Politika
Pratite nas na YouTube-u