NESNOSNI MIRIS TRULEŽI

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ Srbija mora odlučno da se suprotstavi željama Velike Britanije da na ovim...

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Srbija mora odlučno da se suprotstavi željama Velike Britanije da na ovim prostorima naprave nove podele

Da li je Nikola Pašić bio grub kad je rekao da bi srpsko dete, kada se rodi, trebalo naučiti da mrzi Engleze. Jer, zaključno sa današnjicom, tokom istorije niko Srbiji i Srbima nije tako pokvareno i bestidno zabijao klipove i nož u leđa kao Velika Britanija. Očigledno je da kod njih postoji velika doza netrpeljivosti prema slovenskim narodima, posebno pravoslavnim, te smo mi na Balkanu, a Rusi globalno, njihovi neprijatelji br.1. Od Berlinskog kongresa, na kome su od Srbije zahtevali da se odrekne određenih srezova u korist Turske, preko podržavanja austrougarske aneksije BiH, do finansiranja pogubnih događaja 27. marta 1941. godine. Sve do Drugog svetskog rata i instaliranja Josipa Broza i komunizma, pa sve do danas, kada su nam utrapili Rezoluciju o Srebrenici, Britanci su kontinuirano demonstrirali fascinantnu želju da Srbima napakoste u svakom momentu.

Nije dobro da Srbija ima neprijatelje, a, ako ih je imala i ima, uvek sam za to da se s njima nađe zajednički jezik. Kad su, međutim, u pitanju Britanci, siguran sam da će naši odnosi ostati na velikoj distanci. Dakle, uvek ćemo mi lepo i strogo službeno sarađivati samo u segmentima gde nam se podudaraju interesi, ali između nas nikada neće postojati ni miligram emocija i ljubavi.

Britanska rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici proizvod je zločinačkog uma. Tako nešto ne može da smisli normalan čovek. To je mogao da osmisli samo onaj ko želi sukob na Balkanu. I nekako se čini da je potencijalni sukob na Balkanu jedina kopča te Rezolucije sa BiH i ujedno jedina želja Britanaca. Sve što su mogli upregli su da ostvare taj naum i da pokažu, a uz ispiranje mozga i dokažu, kako su Srbi genocidni narod. Valjda time žele da speru svoje istorijske zločine, koje su obilato i sa izrazitom strašću činili u svojim kolonijama.

britanijacivilizacijaNaša muka utoliko je veća što ne mali broj urednika u srpskim medijima i nevladnih organizacija idu po apanažu baš u britansku ambasadu. Zbog tih privilegija spremni su i da sopstvene roditelje proglase ratnim zločincima. Ujtro mrzeći sebe a popodne ceo svet, to su egzibicionisti koji su umislili da dezavuisanjem vlade pomognu svojim sponzorima da konačno stave šapu na Srbiju. Istina, Britanci na njih gledaju kao na ustajalo smeće, ali ih koriste da baš preko njih šire nesnosni miris truleži, koji se oseća iz britanske rezolucije o Srebrenici. Taj miris truleži donosi nove podele na Balkanu, donosi možda nove sukobe, otvara stare rane, iskopava ratne sekire, a sve to je suštinski želja Velike Britanije.

Srbija mora odlučno da se suprotstavi željama Velike Britanije da na ovim prostorima naprave nove podele. Srbija ne sme da dozvoli da budemo proglašeni za genocidan narod, a, čak i ako nas tako etiketiraju, na to nikako ne smemo da pristanemo i svakoga ko to zatraži od nas odlučno treba proglasiti za persona non grata.

U svakom slučaju, pred nama su zbog te rezolucije velike neprilike. Uhvatili smo se u rvanje sa državom koja ima verovatno najlicemerniju politiku u istoriji i bez dileme jednu od najvećih i najmoćnijih obaveštajnih službi. Zato, pamet u glavu, draga braćo Srbi, jer ovo će biti duga i iscrpna bitka za našu istinu i naše stradale sunarodnike.

Politika
Pratite nas na YouTube-u