SVAKA ČAST, ORBANE!

SRĐA TRIFKOVIĆ Mađari imaju ne samo pravo nego i dužnost da svoju otadžbinu zaštite...

SRĐA TRIFKOVIĆ

Mađari imaju ne samo pravo nego i dužnost da svoju otadžbinu zaštite od najezde neželjenih uljeza

Mađarska će izgraditi ogradu visine četiri metra duž granice sa Srbijom da bi sprečila dalju invaziju ilegalnih migranata, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto 17. juna 2015. „Imigracija je jedan od najozbiljnijih problema sa kojima se danas suočava EU. Članice EU tragaju za rešenjema, ali Mađarska ne može sebi dozvoliti da još čeka“, rekao je Sijarto. On je naveo da se granica duga 175 kilometara „fizički može zatvoriti ogradom visine četiri metra“.

„Ovo je neophodan korak“, izjavio je vladin portparol Zoltan Kovač. „Moramo da zaustavimo imigrantsku poplavu“. Prema njegovim rečima, ograda je legitimni odgovor na nagli priliv ilegalnih imigranata koji je ove godine pretvorio Mađarsku u prvu liniju fronta imigrantske krize Evropske unije. U prvih pet meseci ove godine najmanje 60.000 ilegalnih migranata je iz Srbije prešlo u Mađarsku. Premijer Viktor Orban prethodno je upozorio da je situacija za Mađare postala nepodnošljiva i da izbeglice moraju biti zaustavljene na teritoriji Srbije.

OGRADA JE JEDINO REŠENjE
Mađarska odluka je hrabra, opravdana, legalna i apsolutno legitimna. Mađari imaju ne samo pravo nego i dužnost da svoju otadžbinu zaštite od najezde neželjenih uljeza. S obzirom na činjenicu da Srbija to (nažalost) očigledno ne čini, već naprotiv propušta ilegalce da vršljaju nekažnjeno i neometano njenom teritorijom od Preševa do Palića, ograda je jedino rešenje. Viktor Orban i njegovi ministri svesni su da – nasuprot ideološkoj mantri briselskog aparata – evropske zemlje pripadaju narodima koji ih vekovima nastanjuju, i da belosvetski talog nema nikakvo „pravo“ da u njih tek tako ulazi. U Beogradu, pak, ta se spoznaja tretira kao delikt mišljenja.

migranti06Poučeni evropskim iskustvom, u Budimpešti dobro znaju da uljezi iz Avganistana, Eritreje, Somalije, Sudana (i odakle još sve ne) predstavljaju akutnu pretnju društvenoj stabilnosti, zakonskom poretku i vladavini prava, kulturnoj koherentnosti i ekonomskoj održivosti zemalja koje im se nađu na udaru. Gde god se trajno nasele, dolazi do višestrukog porasta kriminala, do epidemije silovanja domaćih žena (npr. u Skandinaviji), do rasta endemskog džihadizma i do nastanka parazitskih geto-kvartova, u kojima ogromna većina uljeza živi na tuđoj grbači (kao što su od početka planirali), od državne pomoći poreskih obveznika zemlje-domaćina. Mađarska ima veliku sreću što njeni lideri, za razliku od lidera većine evropskih zemalja, imaju smelosti i snage da tu svoju spoznaju pretvore u konkretni plan zaštite svoje zemlje.

Ilegalni imigranti iz zemalja Trećeg sveta, kao i milioni „legalnih“, već su dobrano unakazili lice mnogih starih evropskih gradova. Dok stotine hiljada uljeza svoj prvi korak na evropskom tlu počinju svesnim kršenjem zakona, tj. ilegalnim prelaskom granice zemalja u kojima nemaju pravo da budu, u Briselu i prestonicama „stare Evrope“ liberal-fašistička politička i medijska elita kapitulira bez borbe. Ona, štaviše, tera i druge da se povinuju njenom kapitulantskom pristupu. Kao što smo upozorili u majskoj Geopolitici, ona svaki pokušaj upozorenja na opasnost od desetina miliona neasimilovanih, neprijateljskih uljeza i svaku težnju ka reafirmaciji identiteta autentičnih evropskih nacija demonizuje kao „rasizam“ i „ksenofobiju“.

ORBAN POMAŽE I SRBIJI
Histerična reakcija srpskih medija, političara i „analitičara“ na mađarsku najavu podizanja barijere bila je, nažalost, savršeno predvidiva. Utrkivali su se korifeji beogradske javne scene u osudama čiji je nedorečeni cilj bio da se još jednom dodvore svojim briselskim gazdama, za koje je Viktor Orban odavno nepopravljiva crna ovca. Pravili su besmislena poređenje sa Berlinskim zidom, koji je imao potpuno suprotni cilj držanja sopstvenog naroda u ropstvu.

migranti07Lažna je tvrdnja Orbanovih kritičara da „ograde nisu rešenje“. I te kako jesu rešenje, kao što pokazuje izraelska ograda prema Zapadnoj obali i Gazi, kojom je već duže od decenije praktično rešen problem palestinskog terorizma u Izraelu. Naprotiv, evrokratska zaklinjanja u multikulturalizam i „humanitarnost“ ne da nisu nisu rešenje, već su garancija dalje metastaze problema imigracije do tačke kada će desetine miliona trećesvetskih uljeza Evropu naprosto pregaziti.

Naša zemlja duguje Mađarskoj svesrdnu zahvalnost na hrabrom potezu fizičke zaštite njene južne granice, jer će posle izradnje ograde verovatno presahnuti priliv ilegalnih uljeza i u Srbiju kada se pročuje da je postalo znatno teže nastaviti putovanje severno od Horgoša i Kanjiže. Da je sreće, i Srbija bi na isti način zaštitila svoje širom otvorene južne granice – dopadalo se to nekome u Briselu ili ne. S obzirom na to da se tako nešto, nažalost, neće desiti, ostaje nam samo da se severnim susedima zahvalimo što će njihova smelost i odlučnost makar indirektno pomoći i nama.

Svaka čast, Orbane!

Geopolitika

Politika
Pratite nas na YouTube-u