VUČIĆ NAJESEN I U MOSKVI I U VAŠINGTONU

U fokusu sastanka sa Rusima će sigurno biti i izgradnja gasovoda Turski tok, koji...

U fokusu sastanka sa Rusima će sigurno biti i izgradnja gasovoda Turski tok, koji bi trebalo da prođe i kroz Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetiće krajem septembra ili početkom oktobra Rusku Federaciju i razgovarati sa premijerom Dmitrijem Medvedevom, a najverovatnije i sa predsednikom Vladimirom Putinom – saznaju „Novosti“.

Tako će se, za svega pola meseca, srpski premijer sresti u Vašingtonu sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom (15. septembra), a zatim i sa vodećim ljudima Kremlja.

Zvanični Vučićevi susreti sa Medvedevom i Putinom biće prilika da se otvore sva aktuelna ekonomska i spoljna politička pitanja, a u fokusu će sigurno biti i izgradnja gasovoda Turski tok, koji bi trebalo da prođe i kroz Srbiju.

Prošle godine, Vučić je posetio Moskvu 7. jula i tad su centralne teme razgovora sa ruskim zvaničnicima bile – predsedavanje Srbije OEBS-u, zajedničke investicije, snabdevanje gasom i komplikovani odnosi u Ukrajini.

Posle tog susreta, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin posetio je Beograd 16. oktobra, u okviru obeležavanja 70 godina od oslobađanja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu.

Izvor Novosti, 25. jul 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u