DAN ŽALOSTI U SRBIJI I SRPSKOJ 4. I 5. AVGUSTA

U akciji obeležavanja uključile su se obe vlade, Srpska pravoslavna crkva i sve institucije...

U akciji obeležavanja uključile su se obe vlade, Srpska pravoslavna crkva i sve institucije naše zemlje

Dan sećanja na stradanja i progon Srba biće obeležen 4. avgusta velikim skupom ispred Sremske Rače i nizom prigodnih manifestacija 5. avgusta, koji će bit proglašen Danom žalosti na teritorijama Srbije i Republike Srpske, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Mi smo na zajedničku inicijativu vlada Srbije i Republike Srpske odlučili da 5. avgust bude dan sećanja na sve prognane i stradale Srbe, a na današnjoj sednici Organizacionog odbora smo se dogovorili kako ćemo obeležiti taj dan“, rekao je Vulin novinarima nakon uručenja stipendija talentovanim učenicima i studentima koji se nalaze na smeštaju u hraniteljskim porodicama.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da će taj dan biti obeležen velikim skupom 4. avgusta ispred Sremske Rače u opštini Sremska Mitrovica, kao i 5. avgusta, nizom prigodnih manifestacija od kojih će, između ostalog, jedna biti i minut ćutanja za sve žrtve.

„U akciji obeležavanja uključile su se obe vlade, Srpska pravoslavna crkva i sve institucije naše zemlje“, kazao je Vulin.

Izvor Sputnjik, 28. 07. 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u