ORBAN POTVRDIO: NEMCI ČUVAJU MAĐARSKU GRANICU

I nemački nedeljnik „Fokus“ postavlja pitanje da li su nemački zvaničnici uključeni u zaštitu...

I nemački nedeljnik „Fokus“ postavlja pitanje da li su nemački zvaničnici uključeni u zaštitu granice u Mađarskoj od izbeglica?

Ako ograde nisu toliko popularne, možemo ih (izbeglice) pustiti da prođu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban i time potvrdio jučerašnje pisanje Sputnjika u tekstu „Da li se nemačka granica brani na Horgošu i Batrovcima“.

Zanimljivo je da i nemački nedeljnik „Fokus“ piše o upotrebi nemačke federalne policije kod spornog graničnog prelaza u Mađarskoj.

„Fokus“ postavlja pitanje da li su nemački zvaničnici uključeni u zaštitu izbeglica u Mađarskoj?

U tekstu od prošlog petka navodi se da je na zahtev levice u Bundestagu, tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova pokazalo da je federalna policija raspoređena na mađarskoj granici i da je i dalje tamo.

Cilj savezne policije je, kako je navelo ministarstvo, podrška mađarskoj graničnoj policiji specifičnim ekspertizama u oblasti primene pravila Šengenskog sporazuma i borbi protiv ilegalnih migracija i falsifikovanja dokumenata.

Od prošle godine ukupno 70 nemačkih saveznih policajaca je, kao deo misije u Mađarskoj, čuvalo mađarsku granicu od izbeglica.

Izvor Sputnjik, 24. 09. 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u